In een zeer vermakelijke wedstrijd nam S.V. Nieuwleusen de koppositie over van Hoogeveen, die deze middag het onderspit delfde op het Klaverblad in Nieuwleusen. Het werd 3-0 in het voordeel van de thuisclub.

{loadmoduleid 158}

In de eerste helft werd de meeste strijd gestreden op het middenveld, wat voor beide teams bijna geen kans opleverde. S.V. Nieuwleusen had misschien een licht overwicht, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Beide defensies onder leiding van respectievelijk Saake Malestein aan S.V. Nieuwleusen kant en Andy Kreeft aan Hoogeveense zijde zaten goed in elkaar. De enige mogelijkheid ontstond nadat Reinier Meijerink een vrije trap snel nam op Stijn Hoekstra, die hierdoor alleen op de doelman kon afstevenen. Het was echter de scheidsrechter die het allemaal iets te snel vond gaan en de vrije trap over liet nemen. Aan de kant van Hoogeveen was het Enrico Schonewille, die constant voor gevaar zorgde als rechterspits. Zo snel en behendig als hij was, zo snel verdiende hij ook twee gele kaarten. In de 32e en 45e minuut, beide keren voor een onbesuisde overtreding. Door deze rode kaart kreeg het vervolg in de tweede helft een heel ander beeld. Hoogeveen beperkte zich met tien man tot verdedigen en hoopte door een snelle uitval gevaarlijk te worden. Deze strategie bleek niet de juiste. Het was S.V. Nieuwleusen dat gretig en uitstekend het ‘elf tegen tien’ uitspeelde. Met name de vleugelspelers Thomas Koobs, de invallende Tom Vasse en de opkomende back Marc Hoogenkamp zorgden voor veel gevaar. Twee minuten nadat Tom Vasse het veld betrad was hij zijn directe tegenstander te slim af en bediende hij Reinier Meijerink, die in de 59e minuut de keeper uitspeelde en de 1-0 aantekende. Drie minuten later mocht Tom zelf een mooie aanval afronden. Deze keer was het Thomas Koobs die na een één-tweetje met Reinier Meijerink zijn directe tegenstander omspeelde en de bal teruglegde op Tom Vasse, die de 2-0 binnentikte. De 3-0 in de 80e minuut werd ook door Tom Vasse binnengeschoten. Oog in oog met de keeper was hij koelbloedig en gaf keeper Benjamins het nakijken. Een gefrustreerd elftal uit Hoogeveen, dat het verbaal ging afreageren op scheidsrechter Dorgelo, wat resulteerde in nog vier gele kaarten voor de gasten en een rode kaart voor een elftalbegeleider van Hoogeveen.

De grote verliezer deze middag was het publiek, dat niet werd toegelaten deze middag door het Corona-virus. Zaterdag 17 oktober speelt het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen een uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV. De aftrap van deze wedstrijd is om 15.00 uur