Gebakjesactie Saam Welzijn, Lions en lokale bakkers

0
79

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. En ook binnen een vriendengroep kun je jezelf enorm alleen voelen doordat je niet gehoord of begrepen wordt. Veel mensen, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam. In het kader van de week van de ontmoeting organiseerden Lions Dalfsen-Ommen, Saam Welzijn en de bakkerijen Borger, Timmer en Van der Most in de gemeente Dalfsen de zogenoemde gebakjesactie.

{loadmoduleid 158}

Iedereen binnen de gemeente Dalfsen kon zich hiervoor aanmelden om gratis twee gebakjes op te halen en een kop koffie te drinken bij iemand die het nodig heeft. Het is slechts een kleine moeite, maar van zeer grote waarde.

De corona-crisis zette de actie bijna op losse schroeven, maar gelukkig kon het toch door gaan. Bijna 150 gebakjes werden opgehaald door enthousiaste vrijwilligers die zich aangemeld hadden. ‘Een groot succes’, aldus Corrie Doeleman van Lions Ommen Dalfsen. ‘We zijn vorig jaar in Nieuwleusen begonnen, de reacties waren erg goed. Er zijn zelfs blijvende contacten uit ontstaan’. ‘We zien hier ontmoetingen ontstaan tussen mensen die elkaar normaalgesproken niet snel tegen het lijf zouden lopen, erg leuk’, vervolgd Ariën Langejans van Saam Welzijn. ‘Ik sprak iemand die haar moeder op heeft gegeven, zij was zo ongeveer de enige persoon die haar moeder sprak. Hoe fijn is het dat ze nu eens bezoek krijgt van een ander’.

Saam Welzijn bedankt alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan dit fantastische initiatief van Lions Ommen Dalfsen en de bakkerijen Van der Most, Borger en Timmer. Zou u het fijn vinden om ook vaker bezoek te ontvangen, neemt u dan gerust contact op met Saam Welzijn. Bel 0529 482121 of stuur een e-mail aan [email protected].

{loadmoduleid 158}