Scholen doen mee aan Nederland Leest Junior

0
86

Elk jaar in november is de campagne Nederland Leest. Voor kinderen en jongeren is er Nederland Leest Junior. Dit jaar staat tijdens Nederland Leest Junior het boek Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal. Nederland Leest Junior moedigt de scholieren aan om met de hele klas te lezen en met elkaar in gesprek te gaan. In de Gemeente Dalfsen doen 13 basisscholen mee en drie klassen van het Agnietencollege. Alle kinderen en jongeren ontvangen het boek.  

{loadmoduleid 158}

Over het boek: Dwars door de storm 

Groningen, 1953. Tjakkie wil dolgraag naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch start ze met de voorbereidingen voor de hbs. In het geheim, want haar ouders mogen er niets vanaf weten. 

Jacob, die geboren is op Ambon, speelt het liefst gitaar. Zijn vader het maar herrie. Samen met zijn familie verhuist hij naar Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden van Ambon. 

De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen, maar toch delen ze allebei iets belangrijks: een droom die lijnrecht tegen de verwachtingen van hun ouders ingaat. 

{loadmoduleid 158}