Bouwproject ‘de Kerkenhoek’ gestart; modernisering de Viersprong en realisatie 20 nieuwbouwappartementen

0
1102
Bouwproject ‘de Kerkenhoek’ gestart; modernisering de Viersprong en realisatie 20 nieuwbouwappartementen

Aannemersbedrijf Vechtdal Bouw gaat in opdracht van de Viersprong B.V. en de opdrachtgevers van de appartementen het bouwproject ‘de Kerkenhoek’ realiseren aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen. Het project bestaat uit een vernieuwd restaurant de Viersprong met multifunctionele zalen en 20 nieuwe koopappartementen. Vechtdal Bouw is gestart met sloopwerk en zal hierna van start gaan met de bouwwerkzaamheden.

Het bouwproject met drie woonlagen wordt op het markante kruispunt in het centrum van Nieuwleusen gerealiseerd. Op de begane grond bevinden zich drie kleine en twee grote appartementen, de externe bergingen, parkeerplaatsen en het grand café de Viersprong. Op de eerste en tweede verdieping zijn er in totaal vijftien appartementen gevestigd. De toekomstige bewoners van de Kerkenhoek hebben alle faciliteiten binnen handbereik. Zo zijn zij straks slechts een steenworp verwijderd van het winkelcentrum, diverse eetgelegenheden en het openbaar vervoer. De gunstige locatie zorgt voor veel animo. Er zijn nog slechts drie appartementen beschikbaar.

Planning

Eind oktober is Vechtdal Bouw gestart met de sloopwerkzaamheden. Zo is het pand van de Viersprong en enkele woningen eromheen gesloopt. Naar verwachting wordt er eind november gestart met de bouwwerkzaamheden en zal de oplevering in oktober 2021 plaatsvinden.

Transformatie de Viersprong

De Viersprong is al meer dan 130 jaar een begrip in Nieuwleusen, gevestigd op het kruispunt van de Burgemeester Backxlaan, Westeinde, Dommelerdijk en Oosteinde. Door de jaren heen is het pand van de Viersprong meerdere keren verbouwd en heeft het verschillende functies gehad. Zo had het in het verleden een hotelfunctie en werd het restaurant à la carte gerund. Afgelopen zomer is de Viersprong door de nieuwe eigenaren omgetoverd tot een grand café met daarnaast een Trommelzaal voor feesten en partijen, vergaderingen en andere gelegenheden. Vanwege constructieve complicaties van het huidige pand is het noodzakelijk dat de Viersprong wordt herbouwd. De Viersprong zal dankzij deze ontwikkeling gemoderniseerd worden. Het pand biedt na de bouw plaats voor een restaurant en een zalencentrum voor diverse bijeenkomsten, feesten en partijen. Vanwege de bouwwerkzaamheden is het restaurant tijdelijk gevestigd aan de Den Hulst 180 te Nieuwleusen. Na de bouw zal het terug keren op haar eigen, unieke locatie.