Dag van de Mantelzorg Dalfsen

0
87

10 november is de landelijke ‘Dag van de Mantelzorg’. De gemeente Dalfsen wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en namens de gemeente worden er deze week verwentasjes uitgereikt aan naasten van mensen met een beperking, handicap of langdurige ziekte.

{loadmoduleid 158}

Vanwege de corona konden de gezellige bijeenkomsten die anders georganiseerd worden niet doorgaan. In plaats daarvan konden mantelzorgers zichzelf opgeven, of opgegeven worden door iemand in de omgeving,  voor een verrassingstasje.

Wethouder Jan Uitslag was vanmiddag op pad om Dhr Toet te verblijden met een tasje. Dhr Toet was aangenaam verrast dat hij opgegeven was door iemand uit zijn omgeving die aan hem gedacht had na de oproep om mantelzorgers op te geven.

{loadmoduleid 158}

In het tasje zitten allerlei verrassingen voor mantelzorgers. Deze hele week zijn vrijwilligers nog op pad om mantelzorgers te verrassen met een tasje. De inhoud van de tasjes is deels gesponsord door: Bakkerij van de Most, Coop Lemelerveld, Blitsspul, Albert Heijn Dalfsen, Hema Nieuwleusen en Marketing Oost.

De Dag van de Mantelzorg Dalfsen is mogelijk gemaakt door: Saam Welzijn, Zorggroep Raalte, Rosengaerde, Zorgspectrum Het Zand, Werkgroep Mantelzorg Dalfsen, Werkgroep Mantelzorg Nieuwleusen en Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld.

{loadmoduleid 158}