Ervaren horecamensen ondersteunen vrijwillig het Talentenhus.

0
135

Het Talentenhus, geopend op 31 augustus in de Spil Kulturhus te Nieuwleusen kent ook Praktijk Talent Plekken voor de Horeca. Daar schreven zoveel leerlingen zich voor in dat er begeleiders tekort waren. Na een oproep in de lokale- en regionale media melden zich een aantal zeer ervaren horecamensen zich aan. Tot verrassing van de leerlingen en het Talentenhus zelf!

{loadmoduleid 158}

Zo melden zich een chef-kok van het kort geleden afgebrande restaurant Lichtmis, Serdar Karamanoglu.  Een ervaren cateraar en docent, Gerda Pessink. En de eigenaar van Grand Café de Fabriek, Moes Hartman Kok.  Voorheen eigenaar van Hotel Restaurant het Rode Hert bij Dalfsen.

Daar waar voorheen de begeleidende docent handen te kort kwam wordt er nu in begeleidingsteams gewerkt. Er komen mooie ideeën voor Sinterklaas en de Kersttijd. De keuken is opeens een internationale keuken geworden en de samenwerking met de Spil, en het Grand Café, is geweldig. De leerlingen krijgen meer aandacht en les van mensen uit de praktijk. Ze hadden dit niet verwacht.

Gevolg is wel dat nog meer leerlingen zich voor een dagdeel Horeca inschrijven.

Tijdens de Open Lesdag van het Agnieten College op 19 november waren de ervaren horecamensen opnieuw aanwezig om de kinderen van groep 8 bij te staan iets lekkers te maken. Zo ontstaat er een gemeenschap waar jong en oud elkaar, op het gebied van passie, ervaring en talenten, ontmoeten.

{loadmoduleid 158}