Voorlezen is leuk! Lees jij ook mee?

0
304
Voorlezen is leuk! Lees jij ook mee?

Van 20 t/m 30 januari zijn de Nationale Voorleesdagen en staat het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Het gaat over een klein vogeltje Coco dat voor een grote uitdaging staat, namelijk uitvliegen. Het is een aansprekend boek voor jong en oud met als thema, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen te stimuleren. Lees jij ook mee?

Het boek Coco kan het! wordt voorgelezen op kinderdagverblijven in de gemeente Dalfsen. De thuisblijvers krijgen via de opvang een videoboodschap vanuit de bibliotheek. Mocht je het boek nou niet zelf hebben, of niet kunnen lenen? Niet getreurd! Je kunt ook gewoon een ander prentenboek voorlezen aan je kind. Heb je geen boek thuis? Reserveer er dan één via www.bibliotheekdalfsen.nl. Onze medewerkers leggen het graag voor u klaar! Lezen is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Dans en zing mee, kleur en knutsel jouw Coco

Op www.nationalevoorleesdagen.nl  kun je samen met Coco zingen en dansen op het speciaal geschreven liedje Coco kan het! Ook is er kleurplaat en leuk knutselwerkje te downloaden.

Coco in meerdere talen

Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt krijgen gezinnen met jonge kinderen in de gemeente Dalfsen een exemplaar in het Arabisch, Pools of Turks toegestuurd.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de Nationale Voorleesdagen of wil je meer weten over voorlezen aan kinderen? Neem dan contact op met Bertine Westebring van Bibliotheek Dalfsen via [email protected].