Openluchtzwembaden gemeente Dalfsen beperkt openen vanaf 1 mei

0
511
Openluchtzwembaden gemeente Dalfsen beperkt openen vanaf 1 mei

DALFSEN – Op zaterdag 1 mei gaan de deuren van de gemeentelijke zwembaden weer open voor een nieuw zwemseizoen. Uiteraard met inachtneming van alle coronamaatregelen, beperkingen en voorwaarden die zowel voor personeel als badgasten gelden. Op www.dalfsen.nl/zwembaden staat in grote lijnen wat dit inhoudt. Evenals in 2020 is het mogelijk om met een abonnement in zowel het openluchtbad van Dalfsen als Nieuwleusen te zwemmen.

“Ook dit jaar hebben we te maken met het coronavirus, waarbij duidelijk is dat niet alles kan gaan zoals we gewend zijn van andere jaren. We moeten er vanuit gaan dat dit een groot deel van het zwemseizoen zo zal zijn. Dus dit seizoen zal weer de nodige flexibiliteit, het snelle schakelen en bijsturen worden verwacht”, vertelt wethouder Jan Uitslag.

Verkoop abonnementen

Van maandag 12 april t/m 23 april 2021 van 08.30 tot 12.30 uur kunnen bij de kassa van beide zwembaden zwemabonnementen gekocht worden (met uitzondering van de donderdagen bij zwembad De Meule in Nieuwleusen). Hiermee wordt geprobeerd de drukte bij de officiële opening op 1 mei te voorkomen. Het verzoek is om zoveel mogelijk met de pin of contactloos te betalen. Daarnaast is het verzoek om van tevoren al op papier te zetten voor wie een abonnement aangeschaft wordt (naam en geboortedatum). De verplichte pasfoto kunnen bezoekers er thuis zelf op plakken of nieten. Het in te vullen bestelformulier is te downloaden op www.dalfsen.nl/zwembaden.

Het zwembad is dit jaar geopend van 1 mei t/m 5 september. De openingstijden zijn afhankelijk van de geldende maatregelen rondom het coronavirus. Voor de actuele openingstijden, verwijzen we u naar www.dalfsen.nl/zwembaden.

Zwemlessen

De inschrijvingen voor zwemlessen kunnen tijdens balievoorverkoop en vanaf zaterdag 1 mei om 13.00 uur bij het zwembad. Het is niet mogelijk om dit te regelen via de digitale voorverkoop van abonnementen. Zwemlessen worden alleen gegeven aan abonnementhouders. De lessen starten in de week van 10 mei 2021. Zwemlessen voor diploma A gelden voor kinderen die in 2021 minimaal vijf jaar zijn of worden. Let op: voor alle zwemlesgroepen geldt vol = vol.

Onderzoek over toekomst openluchtzwembaden

Dit jaar loopt ook een onderzoek naar de toekomst van de openluchtbaden. De gemeenteraad heeft hierover haar voorkeur uitgesproken om het zwembad in de huidige vorm te behouden, waarbij uitgewerkt moet worden hoe de zwembaden meer bezoekers trekken en kritisch naar de kosten moet worden gekeken. Door op beide sporen in te zetten wil de gemeenteraad bewerkstelligen dat de jaarlijkse gemeentelijke uitgaven aan de zwembaden omlaag kan. Nadere uitwerking volgt in 2021, waarbij gekoerst wordt op realisatie in zwemseizoen 2022.