Ondanks baalmoment kijkt Leon Stolte tevreden terug op eerste race van 2021

0
365
Ondanks baalmoment kijkt Leon Stolte tevreden terug op eerste race van 2021
JTS Fotografie

NIEUWLEUSEN – De openingsrace van het IDC Supersport 600 kampioenschap is voor Leon Stolte niet de afsluiting geworden van een mooie raceweek waarop hij had gehoopt.

Eindelijk mocht er zaterdag weer om de punten gereden worden tijdens de eerste race van het International Dutch Championship (IDC). Motorcoureur Leon Stolte kijkt tevreden terug naar de race, waarbij hij helaas voor optie twee moest gaan. Kortom rijden met de reservemotor die ingesteld is op regensetting en dat terwijl het zaterdag droog was. Tevreden over de het rijden en de achtste plaats onder deze omstandigheden, maar niet wat het team gehoopt had.

Het was een smetje op een mooie raceweek die op woensdag en donderdag begon met twee zonnige trainingsdagen. “Dat was ook wel nodig na dit seizoen alleen nog maar getraind te hebben met regen en wind.” lacht de coureur na afloop van de eerste race van dit seizoen. “Goed getraind met het nieuwe blok, maar die liep vrijdag op de testbank helaas kapot. Iedereen zat toen wel even flink in de baalmodus.”

De racedag begon zaterdag met twee kwalificaties op de tweede motor die normaal als regenfiets afgesteld staat. Ondanks een aantal aanpassingen voelde de motor toch niet zo aan als de eerste. “Om maximaal te kunnen pushen had ik het vertrouwen niet in de achterkant. Een aantal ronden voor het einde vernam ik wel dat de achterband aanzienlijk aan het achteruit gaan was. Dat bleek na afloop ook wel toen we zagen dat de band goed kapotgereden was. De afstelling van de vering hebben we niet zo gekregen als bij de eerste motor.”

Om kwart over vier sprong het licht op groen voor de eerste race van het seizoen over twaalf ronden. “De start was niet al te fijn, ik was goed weg. Direct daarna verprutste ik het een beetje zodat ik een paar plekjes miste, die ik later weer goed kon maken, zodat ik achtste werd. Je weet dat er meer in zit en dat je meer in je mars hebt als je de juiste motor met de juiste afstelling hebt, in plaats van optie twee zoals nu.”

Hopelijk vallen op 19 en 20 juni alle stukjes wel in elkaar bij de volgende twee races op het circuit van Oschersleben. Ook in Duitsland zullen de races zonder publiek plaats vinden.