Gemeente Dalfsen opnieuw op tijd met betalingen leveranciers

0
474
Gemeente Dalfsen

DALFSEN – Ondernemers die in 2020 diensten of producten leverden aan gemeente Dalfsen kregen hun facturen opnieuw op tijd betaald. De gemeente betaalde 95,4% van de facturen binnen de afgesproken betaaltermijn van 30 dagen.

Wethouder Ruud van Leeuwen: “Het is ons voor het zesde jaar op rij gelukt onze leveranciers van diensten of producten op tijd te betalen. In 2020 was dat nog belangrijker dan andere jaren. Wat echt helpt is vooraf al door te geven aan de leverancier hoe hij zijn factuur moet aanleveren: bij een centraal e-mailadres en onder vermelding van de juiste projectcode. Door hier steeds aandacht aan te besteden betalen we ondernemers en bedrijven op tijd. We controleren dat percentage elk jaar in onze boekhouding en kijken waar het proces nog te verbeteren is.”

Dalfsen ver boven gemiddelde

Officieel moeten overheden 90% van de facturen binnen 30 dagen na ontvangstdatum betalen. Dat lukt niet elke organisatie blijkt uit landelijk onderzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Sinds 2015 schommelt het percentage van op tijd betalen van facturen tussen de 95% en 99%, tegenover het landelijk gemiddelde percentage van 87%.

Verbetering in proces

Gemeente Dalfsen heeft de afgelopen jaren het proces rond factuurbetalingen sterk verbeterd. Zo krijgt de leverancier vooraf een kostenplaatsnummer dat hij op de factuur vermeldt. Ook moeten digitale facturen rechtstreeks naar [email protected] worden verstuurd, zodat deze niet bij een medewerker in de mailbox blijven hangen door bijvoorbeeld vakantie, ziekte of uitdiensttreding.