Eetcafé gezellig Saam gaat van start

0
646
Eetcafé gezellig Saam gaat van start

NIEUWLEUSEN – Op donderdag 14 oktober gaat het Eetcafé, gezellig Saam van start in restaurant ‘de nieuwe garde’ in Kulturhus de Spil. Het eetcafé is voor iedereen die het leuk vind om mensen te ontmoeten. Opgave is mogelijk tot woensdag 18.00 uur mogelijk bij Peter ten Have, via e-mail [email protected] of per whatsapp of telefoon via 06 1127 9356.

Vanaf 17.00 uur zijn de mensen welkom in het mooie eetcafé van de Spil, om 17.30 uur starten we met het uitserveren van het eten. Iedere week is er een ander menu dat de ene week zal bestaan uit een voor- en hoofdgerecht en de andere week uit een hoofd- en nagerecht, altijd met een kop koffie of thee na. Deelname kost € 5,00.

Na aanleiding van de oproep, enkele weken geleden in de krant hebben zich een mooi aantal vrijwilligers aangemeld die willen helpen met koken en bedienen. Natuurlijk zoeken we nog steeds uitbreiding van het aantal vrijwilligers. De kookbrigade begint donderdags om 15.00 uur met de voorbereidingen.

Onze ervaring in Dalfsen is dat er naast alleenstaanden ook veel stellen en zelfs gezinnen komen. Dit maakt het juist leuk voor iedereen. Je kunt ook geen tafel reserveren, hierdoor zit je iedere keer bij iemand anders aan tafel en leer je veel verschillende mensen kennen.

Het eetcafé is één van de vele mooie samenwerkingen tussen Saam Welzijn, Kulturhus de Spil, Interakt Contour en Philadelphia. Het eten geserveerd bij het eetcafé zal dan ook zo veel mogelijk vers en uit eigen moestuin zijn. Het initiatief past erg goed bij de ontwikkelingen van de Spil waarbij in ‘de nieuwe garde’ een nieuwe lunchkaart wordt gemaakt en uitgeserveerd door onder ander inwoners die een taalstage doen, bewoners van Philadelphia of herintreden op de arbeidsmarkt.