Meiden Agnieten College veroveren de Bouw

0
494
Meiden Agnieten College veroveren de Bouw

NIEUWLEUSEN – Vorige week zijn 7 meiden uit de 3e klas van het Agnieten College ( TL, HAVO en VWO) gestart in de Bouw.

Ze doen dat op woensdag, wanneer ze, in de zgn. Keuze Werktijd Uren, zelf mogen kiezen wat ze willen doen. Deze 7 meiden schreven zich in voor de Bouw. Een kennismaking met de bouw beslaat 8 woensdagen.

De begeleider van RTC Bouw, Chiel Pullen, keek zijn ogen uit, toen de groep leerlingen, van het Talentenhus, het RTC Gebouw aan de Grift binnen kwam. Ze waren gewend aan af en toe wel een meisje in de Bouwopleiding, dit was nb. een heel team meiden.

“Je merkt echt dat er rolpatronen doorbroken worden, ze doen hetzelfde werk, maar wel op een eigen en andere manier, mooi om die verschillen te zien“, was de eerste reactie van begeleider en instructeur Chiel Pullen.

Coördinator Mink de Vries van het Talentenhus Agnieten College vult aan “ Voor ons was het ook een complete verrassing om de inschrijving voor de Bouw vol te zien stromen met deze stoere meiden “.

Sinds ruim een jaar hebben RTC Bouw Nieuwleusen en het Talentenhus van het Agnieten College een samenwerkingsverband. Dit samenwerkingsverband maakt het voor alle leerlingen mogelijk om, ongeacht leeftijd en/of niveau, kennis te maken met de Bouw.