NIEUWLEUSEN – Coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand van USV moesten voorafgaand aan de wedstrijd tegen Raptim aardig puzzelen. De selectie is al niet zo breed en als er dan ook nog drie spelers met blessures en een schorsing afhaken dan is de spoeling in Nieuwleusen dun.

USV en Raptim doen niet voor elkaar onder (1-1)

Raptim kende een moeilijke start van het seizoen (0-5 nederlaag tegen Oldeholtpade) en de laatste wedstrijd tegen Trinitas werd vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Boijl afgelast. Het team van hoofdtrainer Jan Wielink was dan ook uit op een sportieve revanche. En het moet gezegd het veldspel van de Coervordenaren zag er verzorgd uit en in de eerste helft waren zij in balbezit veelal de bovenliggende partij. Maar de aanvallende acties strandden te vaak voor het zestienmetergebied van USV. Dus van enige offensieve dreiging was nauwelijks sprake. USV had eigenlijk niet zoveel in de melk te brokkelen maar toen Niels Kappert in de 28e minuut de bal op zijn pantoffel nam, moest doelman Jerio Hoegen alle zeilen bijzetten om de bal te keren. Een minuut later was het wel raak. Kappert bediende met een steekpass Wouter Smudde op maat die de bal kiezelhard het doel in joeg, 0-1. Een erg fraai doelpunt. Ook na dit openingsdoelpunt kwam de verdediging van USV in de eerste helft niet meer in de problemen.

Net als de harde leerschool die USV in de tweede helft in Oldeholtpade kreeg, hadden de USV-coaches er in de rust met name op gewezen defensief niet te snel toe te happen. Toen in de 53e minuut één van de USV-verdedigers hiermee toch de fout in ging, kreeg  Kay Ambergen van Raptim vrije doorgang richting keeper Martijn Scheper. Die was volstrekt kansloos op diens inzet, 1-1. Hierna golfde het spel op en neer maar van een hoogstaande pot voetbal was geen sprake meer. Ian Vlierman en de 16-jarige Max Lindeboom werden nog door USV in het veld gebracht maar ook zij konden ondanks hun verdienstelijke optreden het verschil niet meer maken. De 1-1 eindstand was uiteindelijk een juist beeld van de verhoudingen in het veld.

Zondag gaat USV op bezoek bij Trinitas in Boijl.
    De wedstrijd op sportpark Boyl begint om 14.00 uur.