S.V. Nieuwleusen verliest van Hoogeveen (Video)

0
387
S.V. Nieuwleusen verliest van Hoogeveen
Foto: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Na een uitstekende reeks uitslagen moest S.V. Nieuwleusen zaterdag 23 oktober voor het eerst dit seizoen het onderspit delven in en tegen Hoogeveen. De mannen van Jeroen Elzinga werden op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Op het harde kunstgrasveld in Hoogeveen was het lastig voetballen. Vooral enkele spelers van S.V. Nieuwleusen hadden veel moeite met de inspeelpasses en balaannames, wat resulteerde in veel balverlies. Het werd deze middag dan ook een rommelige wedstrijd met weinig kansen voor beide teams. Voordat S.V. Nieuwleusen aan de leiding kwam, was het vooral Hoogeveen dat gevaarlijk was. Zo werd er tot twee keer toe een bal van de lijn gehaald en moest Roy van Leussen handelend optreden. Een talentvolle keeper, die na een jaar afwezigheid gelukkig de handschoenen weer heeft aangetrokken. Hij verving deze middag Tim Hoogenkamp. In de 22e minuut zette Reinier Meijerink S.V. Nieuwleusen op voorsprong. Na een mooie combinatie op de linkervleugel bediende Randy Vink Bas Evenboer, die op zijn beurt de bal met het hoofd panklaar neerlegde voor Reinier. Zijn schot verraste keeper Slot, die de bal onder zich door zag gaan. Dit was tevens ook één van de weinige hoogtepunten aan de zijde van S.V. Nieuwleusen. Na een half uur spelen werd de 1-1 binnengeschoten door Jan ten Cate. Genadeloos strafte hij geklungel af in de defensie van S.V. Nieuwleusen, welke doorgaans te boek staat als zeker en betrouwbaar. Na een klein uur was het Mesud Yildrim, de gevaarlijke linkervleugelaanvaller van Hoogeveen, die de bal op maat gaf op de aanstormende Jan ten Cate. Hij liet vervolgens Roy van Leussen kansloos toekijken 2-1. S.V. Nieuwleusen probeerde deze tegenslag nog wel recht te zetten, maar was deze middag verre van de vorm waarin het de laatste tijd verkeerde. Lars Grubben kreeg in de slotminuut nog een mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn schot miste echter kracht en overtuiging.

Aankomende zaterdag 30 oktober kunnen de mannen van Jeroen Elzinga deze misstap weer rechtzetten op ‘Het Klaverblad’ in Nieuwleusen tegen Vitesse ’63 uit Koekange, aftrap 14.30 uur.

Scoreverloop

22e minuut 0-1 Reinier Meijerink

32e minuut 1-1 Jan ten Cate

55e minuut 2-1 Jan ten Cate

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Roy van Leussen

Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein , Niels Koets (46e Gerrit Zekveld)

Middenveld: Ruben Brinkman (70e Sander Lefers), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Mark de Weerd (86e Lars Grubben)

Voorhoede: Bas Evenboer , Randy Vink