Maand november in teken NL Leest

0
268
Maand november in teken NL Leest

DALFSEN – In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Alle bezoekers krijgen het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van bij een bezoek aan de bibliotheek cadeau! In de maand november leest dus heel Nederland hetzelfde boek.

14 bassischolen doen mee

Ook is er Nederland Leest Junior. Hier doen 14 basisscholen en het Agnietencollege aan mee. Zij lezen en bespreken allemaal het boek Katvis.

Meer informatie?

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Kijk ook op de website van Nederland Leest.