Slordig S.V. Nieuwleusen wint wel

0
443
Slordig S.V. Nieuwleusen wint wel

NIJEVEEN – Na een geweldige tweede helft vorige week thuis tegen Vitesse’63 speelde S.V. Nieuwleusen zaterdag 6 november een slordige wedstrijd op sportpark De Tussenboerslanden in Nijeveen. Na een ruststand van 0-2 kwam SVN’69,  de ploeg van de oud-trainer van S.V. Nieuwleusen David Leeuw nog terug tot 1-2. Hierdoor werd het in de slotfase nog behoorlijk spannend voor de ploeg van trainer Jeroen Elzinga en de vele meegekomen trouwe supporters.  

S.V. Nieuwleusen startte met de opstelling waarmee het de vorige wedstrijd in de 2e helft begon, met Niels Koets op het middenveld en Reinier Meijerink in de spits. De oranjehemden zetten S.V.N.’69 direct onder druk, en de eerste kansen dienden zich spoedig aan. Dit resulteerde in de 19e minuut in een 0-1 voorsprong. Randy Vink liet zich niet opzijzetten en na een tikkie breed van Randy kon Thomas Koobs de aanval afronden.

S.V.N.’69 liet zich niet onbetuigd en kleunde er flink in. Scheidsrechter Van der Leek trok dan ook de eerste gele kaart. Binnen het half uur werd het 0-2 door Randy Vink. Hij werkte een steekbal van Reinier Meijerink koelbloedig tegen het net.

De rust werd ingegaan met 0-2, wat een hele magere afspiegeling van de verhouding in het veld was.  

Ook na de rust bleef S.V. Nieuwleusen volharden in pingelvoetbal. Er moet gezegd worden dat ook het veld niet uitnodigde voor combinatievoetbal, toch worden er nog volop kansen gecreëerd. Alleen het net werd niet meer gevonden, dit kwam vooral door slordigheden van de gasten. De weer fitte Bas Evenboer kwam Ruben Brinkman in de 61ste minuut vervangen, maar ook Bas kon de bakens niet verzetten.

Toen Denzel van Halen in de 64ste minuut een terugspeelbal van Roy Bollemaat afstrafte en 1-2 aantekende werd het spel van S.V. Nieuwleusen er niet beter op. Slordigheid troef en S.V.N.’69 ging erin geloven. Zelfs toen doelman Kampherbeek, wegens hands, het veld met rood moest verlaten bleef de thuisploeg met lange ballen gevaarlijk. Kris Tinholt verving Gerrit Zekveld in de 71ste minuut. S.V. Nieuwleusen kreeg  nog enkele mooie kansen, maar de  ingevallen doelman Wouter Miedema redde een paar keer knap.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter togen de supporters opgelucht terug naar Nieuwleusen. Hun ploeg maakte het zich vandaag uitzonderlijk lastig, maar won wel. Op zaterdag 20 november speelt S.V. Nieuwleusen de laatste wedstrijd van de 1e periode thuis tegen nummer drie S.C. Lutten. Let op: aanvang 14.30 uur!

A.s donderdagavond 11 november, aanvang 20.00 uur bekert S.V. Nieuwleusen thuis tegen zondag 1e klasser Rohda Raalte.

Scoreverloop

19e minuut: 0-1 Thomas Koobs

27e minuut: 0-2 Randy Vink

64minuut: 1-2 Denzel van Halen

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel:                   Tim Hoogenkamp

Verdediging:         Leon de Raad, Saake Malestein, Roy Bollemaat,

Gerrit Zekveld. (71e Kris Tinholt)

Middenveld:          Mark de Weerd, Ruben Brinkman, (61e Bas Evenboer) Niels Koets, Thomas Koobs.

Voorhoede:           Randy Vink en Reinier Meijerink.