Gemeente Dalfsen nodigt uit: digitale bijeenkomst voor boeren op vrijdagochtend 26 november

0
280
Gemeente Dalfsen nodigt uit: digitale bijeenkomst voor boeren op vrijdagochtend 26 november

DALFSEN – Door het jaar heen spreekt de gemeente Dalfsen verschillende groepen inwoners, ondernemers, verenigingen en andere betrokkenen uit de gemeenschap. Op vrijdagochtend 26 november, van 10 tot 12 uur, nodigen burgemeester Erica van Lente en wethouder van Economische Zaken André Schuurman boeren uit de gemeente Dalfsen uit om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan.  

“Voor de derde keer nodigen we onze boeren uit om met elkaar het gesprek te voeren over actuele thema’s en perspectieven op de toekomst. We hoopten dat het dit jaar weer écht bij elkaar kon, maar houden evenals vorig jaar een digitale bijeenkomst. Daar heeft iedereen inmiddels ook al de nodige ervaring mee. We hopen veel boeren te verwelkomen op 26 november”, geven Schuurman en Van Lente aan.

Programma

Op 26 november zijn er twee korte presentaties. Prof.dr.ir. Martijn van der Heide, die bijzonder hoogleraar voor Natuurinclusieve Plattelandsontwikkeling is, legt uit welke mogelijkheden er zijn om de verbinding te maken tussen natuur en landbouw. En welke rol boeren daarin kunnen spelen. Vervolgens vertelt Elijan Visscher over Zorgboerderij Het Ruitenveen die hij samen met zijn ouders Henk en Inge runt.

Na een korte pauze volgt er twee keer een ronde waarbij iedereen kan aansluiten bij een van de vijf deelbijeenkomsten. Thema’s waar uit gekozen kan worden zijn: Natuurinclusieve plattelandsontwikkeling,  

sloop voor kansen en vrijkomende agrarische bebouwing (VAB), stikstof, erfcoaches en familiebedrijven over de bedrijfsvoering en financiën.

Aanmelden

Op www.dalfsen.nl/bijeenkomst kunt u zich aanmelden. Dat kan uiterlijk tot donderdag 25 november 12:00 uur. In het formulier wordt gevraagd om te kiezen bij welke twee deelbijeenkomsten u graag zou willen aansluiten. Mocht u verhinderd zijn, maar wilt u wel input of een reactie geven, dan kunt u mailen naar [email protected].