S.V. Nieuwleusen wint 1e periodetitel

0
300
S.V. Nieuwleusen wint 1e periodetitel

NIEUWLEUSEN – Zonder de steun van het trouwe publiek speelde S.V. Nieuwleusen afgelopen zaterdag thuis tegen het nog ongeslagen SC Lutten. Bij winst hadden beide ploegen kans op de 1e periodetitel maar dan moest koploper ZZVV punten laten liggen. Met vier fantastische goals wonnen de oranjehemden met 4-1 en omdat ZZVV in Klazienaveen punten gelijk speelde, ging S.V. Nieuwleusen met de 1e periodetitel aan de haal.

S.V. Nieuwleusen begon de wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als de bekerwedstijd tegen Rohda Raaalte toen het zo sterk voor de dag kwam. Alleen Kris Tinholt verving de zieke Roy Bollemaat. De JO19 spelers Kris Tinholt en Jille Brinksma stonden voor het eerst in de basis.

Vanaf het begin was duidelijk dat Lutten niet naar Nieuwleusen was gekomen om er een mooie pot voetbal van te maken. De ploeg trok zich terug op eigen helft,  liet S.V. Nieuwleusen het spel maken en loerde op de counter, die er ook kwam. Nadat Randy Vink en Jille Brinksma al kansen gehad hadden leidde balverlies tot een razendsnelle aanval van de Luttenaren die goed afgewerkt werd door Boudewijn van der Graaf: 0-1. S.V. Nieuwleusen ging natuurlijk direct op zoek naar de gelijkmaker maar de verdedigers van Lutten waren taai en het bleef oppassen voor de gevaarlijke tegenaanval. De verdiende gelijkmaker kwam er in de 37e minuut. Na een overtreding op Thomas Koobs, net buiten het strafschopgebied, werd de toegekende vrij trap op een fantastische manier in de winkelhaak geschoten, keeper Lars Mulder was kansloos.  De 1-1 was ook de ruststand.

Al na een paar minuten in de 2e helft kreeg Lutten een goede kans. Tim Hoogekamp kon een kopbal uit een vrije trap met een uiterste inspanning naast het doel tikken. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Randy Vink kopte eerst de bal nog op het dak van het doek maar maakte daarna drie fantastische doelpunten, een loepzuivere hattrick dus. In de 65e minuut slalomde Thomas Koobs door de verdediging, legde de bal breed op Randy die met een mooi trap de bal in de verre hoek schoot. Een kwartier later speelde Randy zich prima vrij en schoot de bal van buiten de zestien hard in de benedenhoek. Vlak voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet door de bal snoeihard in de kruising te schieten.

Op zaterdag 27 november speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Hollandscheveld. De wedstrijd begint om 14.00 uur en is weer via een livestream te volgen.

Scoreverloop

10e minuut: Boudewijn van de Graaf

36e minuut: Reinier Meijerink

65e minuut: Randy Vink

82e minuut: Randy Vink

87e minuut: Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel:                    Tim Hoogenkamp

Verdediging:          Leon de Raad, Saake Malestein, Kris Tinholt, Niels Koets

Middenveld:          Mark de Weerd( 63e min. Stijn Hoekstra), Gerrit Zekveld(68e min. Ruben Brinkman), Reinier Meijerink Thomas Koobs.

Voorhoede:           Randy Vink en Jille Brinksma(63e min. Bas Evenboer)