NIEUWLEUSEN – Zaterdag 27 november speelden de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 tegen Kerkemeijer Gemini dames 1. Dit was de laatste wedstrijd vanwege de Coronastop. De dames uit Nieuwleusen waren daardoor extra gebrand om de punten in eigen huis te houden. Helaas is onze mid-speelster Else-Marleen Schuurman nog geblesseerd aan haar pink. Gelukkig wilde Sterre Oosterbroek uit dames 2 ons team versterken.

Flash dames 1 houdt 5 punten in eigen huis

De eerste set begonnen de coaches Wim Bijsterbosch en René Wirtz met de volgende opstelling; Marit van der Woude op de diagonaal, Michelle van Leussen en Mireille Huzen als passer-lopers, Eva Rosa Fieten als spelverdeler, Manon van Blanken en Sabine van den Berg als middens en met Korien Hovenga als libero. De dames begonnen sterk en bij een stand van 12-7 vroeg de coach van Kerkemeijer Gemini een time-out aan. De dames van Flash hielden het goede spel vast en de voorsprong bleef aanwezig. Bij een stand van 19-14 vroeg de coach van de tegenstander opnieuw een time-out aan. Dit had effect, want Gemini begon beter te spelen en kwamen langzaam dichterbij. De dames uit Nieuwleusen wisten uiteindelijk de set met 25-23 te winnen.

De dames uit Nieuwleusen begonnen sterk aan de tweede set. Met een mooie servereeks van Eva Rosa stond het al gauw 5-0. Ook Manon wist goed te serveren, waardoor de voorsprong verder uitgebreid kon worden naar 11-3. Deze hele set speelden de dames uit Nieuwleusen een goed spel. Er werden veel punten gescoord. Bij een grote voorsprong van 20-8 kwam Lisa Bollemaat in het veld voor Michelle. Deze set ging dan ook met 25-12 naar Nieuwleusen.

De beruchte derde set. Flash Nieuwleusen wilde winnen en wisten dat zij deze set dan ook geconcentreerd moesten blijven spelen. De opstelling werd iets gewijzigd en Linsey Selles kwam in het veld voor Mireille. Wederom ging Flash goed van start en ontstond er al gauw een voorsprong van 12-7. Myrthe Schuurman kwam in het veld voor Eva Rosa om de ballen te gaan verdelen. Met succes want de voorsprong werd verder uitgebreid naar 17-8. Bij een stand van 21-10 kwam Sterre in het veld voor Sabine. Deze set hebben de dames uit Nieuwleusen met 25-14 gewonnen.

De vierde set winnend afsluiten, zou betekenen dat de dames uit Nieuwleusen de volle 5 punten in eigen huis zouden houden. De dames begonnen iets minder secuur te spelen. Hierdoor kon Kerkemeijer Gemini beter in haar spel komen. Deze set ging het dan ook gelijk op. Door een time-out van Gemini, werden de dames uit Nieuwleusen toegesproken door de coaches. De dames kwamen terug in hun spel en bouwden weer een voorsprong uit naar 21-16. Flash bleef knokken en dit resulteerde in een 25-18 overwinning.

De dames van Flash Nieuwleusen dames 1 hebben de volle 5 punten in eigen huis gehouden. Helaas vanwege de aangescherpte maatregelen was dit voorlopig de laatste wedstrijd die de dames konden spelen. De dames staan op dit moment op een zevende plek op de ranglijst. Hopelijk kan over een tijdje de competitie hervat worden, zodat de dames uit Nieuwleusen verder kunnen om te stijgen op de ranglijst.