DWINGELOO – USV had bij Dwingeloo een uur lang de zaken prima voor elkaar. Maar zag in een slotfase vol hectiek de riante voorsprong bijna verdampen.

USV sterkste in slijtageslag met Dwingeloo (2-3)

Al na 8 minuten kwam USV op voorsprong. Max Schaeffer bereikte Thijmen Stegeman, die met een heerlijke lob de bal over de graaiende handschoenen van Erwin Hof in de verre hoek tilde. USV zette direct aan om de trage verdediging van de thuisploeg nogmaals te verrassen. Dwingeloo deed in die fase nauwelijks wat terug, maar had in de 23e minuut alle reden tot klagen. Bas Chierandjoe kwam ermee weg toen hij bij een counter aan het shirt van een doorgebroken aanvaller hing.

Dwingeloo leek net bezig met een opleving toen USV in de 35e minuut de voorsprong verdubbelde. Dat was vooral de verdienste van Swen Meesters. De linksback rukte op, bleef goed kijken en vond de voet van Dennis van der Veen (0-2). Met Julian Brinkman voor Wouter Smudde had USV na rust een droomstart. De actieve Max Schaeffer kreeg ruimte voor een voorzet en de kersverse invaller knikte van dichtbij raak (0-3). Precies na een uur glibberden Ruben Scholten en Dwingeloo aanvaller Sander Nijstad het strafschopgebied binnen. Arbiter Langenberg zag een penalty in de glijpartij van beiden en de Dwingeloo captain verkleinde zelf de achterstand (1-3). Een minuut later kwam Dwingeloo met geel goed weg na een charge op dezelfde Scholten.

De emoties liepen verder op toen USV middenvelder Stan Scholten in de 65e minuut wel rood kreeg na een stevig duel. Met een man meer ging de thuisclub op jacht naar de aansluiting. Die kwam er in de 78e minuut. Opnieuw kreeg Dwingeloo een strafschop. Wel heel makkelijk gegeven vond USV. Sander Nijstad trok zich niks aan van alle protesten. Na een prachtige panenka stond het 2-3. De slotfase werd een slijtageslag met veel opwinding en binnenbrandjes. Dwingeloo gooide alles naar voren om de gelijkmaker te forceren. Maar USV gaf geen krimp meer en stapte als overwinnaar uit de zwaar bespeelbare arena.

Volgens het programma speelt USV komende zondag om 14.00 uur thuis tegen Ruinen. Maar gezien de nieuwste corona-maatregelen zou het vanaf nu ook zomaar (vervroegde) winterstop kunnen zijn. Komende week wordt hierover meer duidelijkheid verwacht.