Jongeren in Nieuwleusen laten van zich horen!

0
455
Jongeren in Nieuwleusen laten van zich horen!

NIEUWLEUSEN – 16 december van 14.00 uur t/m 17.00 uur zal er bij Kulturhus de Spil in Nieuwleusen een bijzondere actie plaatsvinden! Uiteraard CORONAPROOF!!!

Jongeren van klas 2a van het Agnieten college in Nieuwleusen maken zich, net als veel andere jongeren, zorgen over een toekomstige woonplek! Zij kunnen met de hoge huizenprijzen tegenwoordig bijna nergens meer goed, betaalbaar wonen. Op 16 december organiseren de jongeren hierom een actie bij de Spil! “De toekomst is aan ons en die toekomst willen we samen met en door het dorp vormgeven!” De actie bij de Spil is de start van een langlopend traject! In het hele traject gaan de jongeren in overleg met de gemeente Dalfsen, om oplossingen voor de woningnood te vinden! De inwoners van Nieuwleusen worden gevraagd om ook te helpen met de actie! Tiny houses zijn voor de jongeren een speerpunt. Volgend jaar willen ze als proef er zelf een gaan bouwen! En zo vragen zij de Nieuwleusenaren om meer uitvoerbare ideeën te bedenken!

Actie

  • Donderdag 16 december van 15:00 uur tot 17:00 uur.
  • Kulturhus de Spil Nieuwleusen – Kon. Julianalaan 10 Nieuwleusen.
  • Voor meer informatie mail naar: [email protected]