Ondertekening verkaveling Westerbouwlanden Noord

0
751
Ondertekening verkaveling Westerbouwlanden Noord

NIEUWLEUSEN -Op 13 december 2021 hebben wethouder André Schuurman en Ronnie Hondeveld, algemeen directeur van Vastbouw, de vastgestelde verkaveling voor Westerbouwlanden Noord fase 2 deelgebied 2 en 3 ondertekend. Met de ondertekening starten de laatste fasen van de woningbouw in Westerbouwlanden Noord.

De afgelopen maanden heeft de gemeente Dalfsen met zowel Vastbouw Vastgoedontwikkeling als met Woonstichting VechtHorst intensief samengewerkt om tot een definitieve verkaveling te komen. Een verkaveling waarbij ruimte is voor zowel sociale huurwoningen, ruimere koopwoningen, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) als vrije kavels.

Bouw 80 woningen

Vastbouw ontwikkelt voor de koop 20 SMART-woningen en 13 rijwoningen. De SMART-woningen zijn specifiek bedoeld voor 1- en 2 persoonshuishoudens. De rijwoningen zijn geschikt voor (jonge) gezinnen en doorstromers op de huizenmarkt. Daarnaast zijn er plannen voor 47 sociale huurwoningen. Daarover zijn de gemeente en Woonstichting VechtHorst nog in gesprek.

De koopwoningen worden door Vastbouw ontwikkeld en verkocht. De kavels voor CPO en de vrije kavels worden te zijner tijd door de gemeente via de gebruikelijke manier aangeboden.

Planning

In het 3e kwartaal van 2022 wordt de grond bouwrijp gemaakt en de benodigde kabels en leidingen aangelegd. Daarna wordt in het 4e kwartaal van 2022 gestart met de bouw van de eerste woningen.