Corona Noodfonds voor maatschappelijke instellingen opnieuw opengesteld

0
315
Corona Noodfonds voor maatschappelijke instellingen opnieuw opengesteld

DALFSEN – De gemeente Dalfsen riep eerder in 2020 en 2021 het Corona Noodfonds al eens in het leven om maatschappelijke instellingen financieel te ondersteunen in coronatijd. Omdat we nog niet over de eindstreep van de coronacrisis zijn, ondervinden sommige maatschappelijke instellingen nog steeds financiële hinder. Denk bijvoorbeeld aan het mislopen van inkomsten door de maatregelen. Om deze instellingen te helpen is het Corona Noodfonds opnieuw opengesteld. Dit geldt voor de periode van 13 november 2021 tot 1 maart 2022. Aanvragen kan tot 15 april 2022 via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds.

Voorwaarden

De gemeente stelt een aantal voorwaarden bij de aanvraag voor het fonds. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de maatschappelijke instelling kan laten zien dat ze door de coronacrisis is geraakt en dat ze al gebruik heeft gemaakt van de coronavoorzieningen van de provincie Overijssel of het Rijk (indien deze er waren). In de beslisboom van de gemeente kunnen instellingen kijken of ze in aanmerking komen voor het Corona Noodfonds. Deze is te bekijken op www.dalfsen.nl/coronanoodfonds. Hier staan ook alle voorwaarden om in aanmerking te komen.

Vragen

Met vragen kunnen maatschappelijke instellingen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer +14 0529 of door een e-mail te sturen naar [email protected].