Een nieuw bijlesinitiatief met persoonlijke leerling-docent koppeling

0
458
Een nieuw bijlesinitiatief met persoonlijke leerling-docent koppeling

Leerlingen, jong en oud, hebben een flinke klap gekregen door de corona pandemie. Deze klap is sociaal te voelen: minder contact met vrienden, minder sporturen en minder feestjes. Maar, volgens Jasper van Baalen van (t)huiswerkhulp Brainwise, ervaren leerlingen ook educatief een uitdaging: moeite met plannen, verlies van basiskennis en weinig motivatie. Dat is niet gek!

Brainwise is in 2018 begonnen met het geven van persoonlijke huiskamerbijles en – begeleiding. Destijds gaf Mariëlle van Baalen, initiatiefnemer, zelf alle lessen en deed ze zelf alle aanmeldingen. Per aanmelding, werd er naar alle aspecten van de individuele leerweg gekeken. Kenmerkend? ‘Een huiselijk gevoel, een menselijk contact en daadwerkelijke aandacht,’ vertelt Mariëlle, ‘want precies dat is wat er mist bij grote huiswerkinstituten’. Een paar maanden geleden stroomden de aanmeldingen zo enthousiast binnen, dat haar 20-jarige broer Jasper is komen intreden en de voornaamste taken over heeft genomen.

De telefoon gaat vaker over, de mailbox raakt vaker vol en de begeleiding wordt vaker verlengd. Dat merkt Brainwise. Jasper: “De voelbare klap van de corona pandemie is logisch. Hoe kan je motivatie vinden als je nergens een doel ziet?”. Ook Mariëlle sluit zich hierbij aan. Leerlingen en studenten hebben een ‘bijlesbuddy’ nodig, zo zegt Mariëlle: iemand die persoonlijk helpt met school.

Naarmate de corona pandemie vorderde, is de insteek van Brainwise veranderd. Jasper kwam met het idee: wat nou als Brainwise een initiatief vormt van docent-leerling koppeling? “Het is simpel: bij elke aanmelding koppel ik de desbetreffende leerling aan een docent. Dit hangt voornamelijk af van hulpvraag, maar ook van persoonlijkheid, karakter en het bij elkaar passen. Een klik is immers het belangrijkst.” vertelt Jasper. Bijlesdocenten en huiswerkbegeleiders hebben allen hun eigen discipline: van bedrijfseconomie tot basisschool rekenles, en van makelaardij tot aan examentrainingen. Jasper legt uit: “Dit zijn vaak studenten die hun frisse blik in hun educatief veld willen delen op een informele manier”. En dat blijkt juist een prettige kern, benadrukt hij: “Mensen vertellen ons dat het fijn is dat er bijles en begeleiding wordt gegeven vanuit een jong perspectief. Oftewel: voor jong door jong!”

Vanaf de kerstvakantie komt de examenperiode eraan. Daarom verheugen Jasper en Mariëlle zich op de komst van vele nieuwe leerlingen. Examentrainingen, bijlessen, een huiswerkplek… Alles is er! En het leukste? ‘De chocomel met slagroom, die elke leerling krijgt’, lacht Mariëlle. Brainwise verleent fysieke begeleiding in Overijssel en online door het hele land!

Meer informatie: [email protected] of +316 27 35 40 84.