Oprichter Gerrit Hoekman overleden

0
806
Hoekman RVS

NIEUWLEUSEN – De heer Gerrit Hoekman, oprichter van Hoekman RVS is op vrijdag 21 januari 2022 overleden. Een markante en bescheiden man die in 1986 zijn eigen metaalverwerkingsbedrijf startte in houtkachels aan de Schapendijk. Hij is geboren en getogen in Dalfsen en samen met zijn vrouw Anneke zijn zij acht kinderen rijker geworden. Velen van hen wonen nog in de regio Dalfsen. Als fanatiek schaatser heeft hij verschillende malen met het Hoekman team de alternatieve Elfstedentocht schaatstocht op de Weissensee gereden. 

Zakelijk werd al snel een beroep op hem gedaan vanuit de rvs-keukenwereld waardoor het bedrijf zich ging specialiseren in het maken van halffabricaten van rvs-plaatwerk. Omdat het bedrijf zich snel ontwikkelde deed hij ook een beroep op de regionale vrouwengevangenis om meer werk te kunnen aannemen. Dat werkte heel goed en samen met de dames en de medewerkers hebben zij een mooie tijd gehad.  Al in 1994 kwam de eerste lasersnijmachine. En al snel daarna werd begonnen met het verder automatiseren en investeren in productietechnieken en machines.  Gerrit Hoekman heeft in het bestuur van de Koninklijke Metaalunie gezeten.

Vader Gerrit Hoekman was bijzonder trots dat zijn oudste dochter Heleen en jongste zoon Gert in het bedrijf stapten. Alle drie hebben in hun DNA een sterke motivatie om het bedrijf te automatiseren en moderniseren. Na de nodige praktijkervaring en samenwerking is het bedrijf in 2011 door hen overgenomen. In 2021 vierde Hoekman RVS het 35-jarige jubileum.

Van Gerrit Hoekman wordt op 27 januari in besloten kring afscheid genomen.