Onmachtig USV verliest van Oranje Zwart

0
162
Onmachtig USV verliest van Oranje Zwart
USV kon geen vuist maken tegen Oranje Zwart - Foto: Peter Meijerink

WANNEPERVEEN – Op bezoek bij nummer laatst Oranje Zwart kwam USV pover voor de dag. Zoals verwacht plooide de thuisclub zich ver terug op eigen helft om vervolgens met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten. Al binnen de minuut leverde die tactiek een grote kans op, maar doelman Martijn Scheper redde knap. In het verloop van de eerste helft bleef hij oog in oog met een doorgebroken tegenstander nog twee keer overeind. Telkens ingeleid door slordigheden van USV op de helft van de tegenstander. USV trok er geen lering uit. Vlak voor rust moest Scheper alsnog capituleren toen Danny van der Linde met de zoveelste slinger naar voren werd gelanceerd (1-0). Verdiend, omdat het optische overwicht van USV nul uitgespeelde kansen had opgeleverd.

Ook na rust veranderde er niets aan het spelbeeld op de hobbelige akker in Wanneperveen. USV ploeterde zich naar voren, maar kwam zelden verder dan randje zestien. Met een aantal verse krachten probeerde USV in de slotfase nog wat te forceren. Maar de onmacht bleef.

Donderdag al is er kans op revanche voor deze offday. Tijdens een doordeweekse competitieronde komt Ruinen op bezoek. Aanvang 19.30 uur op sportpark Hulsterlanden. Zondag speelt USV opnieuw thuis. Dan tegen Olyphia (14.00 uur).