NIEUWLEUSEN – Na de zeperd van afgelopen zondag bij Oranje Zwart ging USV ook donderdagavond onderuit. Tijdens de doordeweekse inhaalronde was nu Ruinen te sterk: 1-3.

Op het bijveld van sportpark Hulsterlanden werd USV in de beginfase overrompeld door de gasten. De USV-defensie had de handen meer dan vol aan de razendsnelle vleugelspelers van Ruinen. Al na 7 minuten was het dan ook raak door Sander ter Meer na een flits over de linkerkant (0-1). Toen na ruim een kwartier de bal in niemandsland bleef liggen, was Elmar van Belkum er als de kippen bij om de score te verdubbelen (0-2). Dankzij doelman Martijn Scheper ontsnapte USV rond die fase aan een nog grotere achterstand. Na een half uur wist USV zich toch te herpakken. Maar had geen geluk. Ruinen keeper Jarno van Belkum kreeg twee keer hulp van de paal en zag ook een scrimmage op de doellijn goed aflopen. In blessuretijd van het eerste bedrijf kreeg USV toch de aansluiting te pakken na goed doorgaan van Niels Kappert (1-2).

Na rust werd de hoop op meer direct de kop ingedrukt. Bij de eerste de beste aanval herstelde Jasper van Laar de marge (1-3). Daarna bleef USV strijden voor een beter resultaat. Hele grote kansen leverde dit niet op. Max Schaeffer was nog een keer dichtbij met een poging net voorlangs. USV kwam uiteindelijk de koude start niet meer te boven en is door deze nederlaag en de uitslagen op de andere velden onder de streep gezakt.

Zondag komt Olyphia op bezoek. Aanvang 14.00 op sportpark Hulsterlanden.