S.V. Nieuwleusen wint ook in Beilen

0
243
S.V. Nieuwleusen wint ook in Beilen

BEILEN – Op zaterdag 5 maart speelt S.V. Nieuwleusen haar uitwedstrijd tegen cvv Fit Boys op sportpark Noord West in Beilen. Op een hobbelig hoofdveld wordt er in één van de mindere wedstrijden van het seizoen met 0-2 gewonnen. In de eerste helft door een eigen doelpunt en in na de rust rond invaller Jille Brinksma een mooie aanval keurig af.

S.V. Nieuwleusen start met de vaste opstelling, alleen Stijn Hoekstra vervangt de niet fitte Reinier Meijerink. De rode lantaarndrager wordt direct onder druk gezet en in de 13e minuut kopt Roy Bollemaat één van de vele corners op doel. Een speler van Fit Boys maakt er een eigen doelpunt van: 0-1. Ook Bas Evenboer krijgt nog een kopkans uit een hoekschop van Thomas Koobs. De twee jonge ploegen maken er een rommelpot van, de thuisploeg verdedigt zich dapper, maar S.V. Nieuwleusen blijft de bovenliggende partij.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De vele meegereisde supporters vermaken zich prima in het heerlijke zonnetje. Ze verbazen zich over het slechte veld en blijven hun ploeg steunen. Spits Randy Vink krijgt nog een geweldige kans, maar keeper Haandrikman redt echter prima. Aan de andere kant komt het doel van doelman Tim Hoogenkamp niet in gevaar. Wanneer invaller Jille Brinksma een voorzet van Leon de Raad, afrond en de 0-2 aantekent is de wedstrijd gespeeld. Nadat de 19-jarige jonge scheidsrechter Mendé Bosma affluit is de reactie van de toeschouwers: “ niet best maar de punten gaan mooi mee naar Nieuwleusen ”. Het is een goede dag zaterdag voor S.V. Nieuwleusen omdat de naaste concurrenten punten laten liggen.

Met nog twee wedstrijden te spelen zit de eerste competitiehelft er bijna op.

Dinsdagavond 8 maart, aanvang 20.00 uur speelt S.V. Nieuwleusen haar inhaal uitwedstrijd tegen BSVV op sportveld De Fielliettaz Goethart, Sportlaan 2a in Vries.

Zaterdag 12 maart speelt S.V. Nieuwleusen haar thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen runner-up FC Ommen.

Scoreverloop

13e minuut: eigendoelpunt 0-1.

75e minuut: Jille Brinksma 0-2.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel:          Tim Hoogenkamp

Verdediging: Leon de Raad, Saake Malestein, Roy Bollemaat en Niels Koets (81 min. Kris Tinholt)

Middenveld: Stijn Hoekstra (62 min. Mark de Weerd) Ruben Brinkman (81 min. Sander Bollemaat), Thomas Koobs en Tom Vasse. Voorhoede:  Bas Evenboer (70 min. Jille Brinksma) en Randy Vink.