USV vindt geen gat in Olyphia defensie

0
201
USV vindt geen gat in Olyphia defensie
Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN – Groots voetbal lieten USV en Olyphia niet zien. Dat was ook niet te verwachten gezien de stand van de ploegen op de ranglijst. Maar door de tomeloze inzet van beide kanten was het duel het aanzien meer dan waard.

Het bleef spannend tot het eind. Uiteindelijk deed een buitengewoon knullig moment in de 13e minuut USV de das om. Na een verre ingooi van Olyphia ontbrak het aan communicatie. Daardoor kreeg Twan Wiegman de bal zomaar voor het inkoppen (0-1). USV was een tijdje van slag maar kreeg na half uur meer vat op de Noordwoldigers. Zo werd Thijmen Stegeman in kansrijke situatie vastgehouden. De vrije trap op de rand van de zestien leverde niets op.

Na rust ging USV nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Achterin werd niets meer weggeven, maar naar voren toe ontbrak de finesse om het overwicht te vertalen in doelrijpe kansen. Het hele seizoen al de zere plek van USV. Daardoor kon de sterke Olyphia defensiechef Damiën Boers steeds weer opruimen. Niek Hamers had in blessuretijd de verdiende gelijkmaker op zijn schoen, maar had net te veel tijd nodig om doelman Leon Knol te passeren. Olyphia nam met deze zwaarbevochten 0-1 zege verder afstand van de gevarenzone. USV zit er middenin.

Zondag gaat USV op bezoek bij Oldemarkt. Aanvang 14.00 uur.