Winnaar fotowedstrijd gemeentemagazine gemeente Dalfsen bekend

0
259
Winnaar fotowedstrijd gemeentemagazine gemeente Dalfsen bekend

DALFSEN – Robin de Rooy wint met zijn foto van de Vechtzomp aan de kade voor de Stoomfabriek de eerste prijs van de fotowedstrijd van de gemeente Dalfsen. Zijn foto komt dit jaar op de cover van het gemeentemagazine en wint een waardebon. De tweede prijs is gewonnen door Edwin Smook en de derde prijs is voor Johan Bokma. Ook zij ontvangen een waardebon en een plekje in het gemeentemagazine dat straks op de mat valt bij alle huishoudens in de gemeente Dalfsen.

Dit jaar was er een thema gekoppeld aan de fotowedstrijd. Vanuit de toekomstvisie is er gekozen voor ‘Samenwonen, Samenleven en Samenwerken’. Hoe ziet dat er uit in foto’s? Uit een selectie van ruim 100 inzendingen mocht de jury, bestaande uit raadslid Luco Nijkamp, winnaar van de fotowedstrijd van National Geographic Junior Jelle Kleinlugtenbeld en medewerkers Nicole Snellaars en Mirjam Meijer een keuze maken. Naast herkenbaarheid van het thema en de gemeente, waren ook compositie en kleur belangrijke criteria.

Eerste prijs

Robin de Rooy woont met zijn vrouw en drie kinderen 10 jaar in Dalfsen met zicht op Ankum. Robin heeft met meerdere foto’s meegedaan aan de fotowedstrijd en drie daarvan staan in de top 10. Zijn foto’s zijn gemaakt met een drone, waarmee hij sinds 2014 fotografeert. Hij maakt alleen luchtfoto’s. Zijn foto van de Vechtzomp aan de kade voor de Stoomfabriek sprong er voor de jury uit, omdat in één foto ‘Samenwonen, Samenleven en Samenwerken’ is samengevat.

Tweede prijs

Edwin Smook zit in het bestuur van IJsclub de Stokvisdennen. Edwin stuurde een foto in van een dweilavond van IJsclub de Stokvisdennen. Bestuur en vrijwilligers prepareren de ijsbaan voor goed ijs. Dat zorgde in 2021 voor een week ijsplezier! Deze foto laat volgens de jury mooi de samenwerking zien.

Derde prijs

Johan Bokma schoot zijn foto tijdens de opening van het Bootcamp veld in Hoonhorst. Volgens de jury symboliseert deze foto het thema van de fotowedstrijd en zit er veel beweging in. Johan woont bijna 29 jaar in Dalfsen en heeft als fotograaf al vele mooie momenten mogen vastleggen. Dit jaar is hij 10 jaar vrijwillig fotograaf van DalfsenNet en de Trefkoele+.

Nog meer mooie foto’s

Omdat er heel veel meer goede foto’s werden ingestuurd, is er nog een aantal extra foto’s terug te zien in het gemeentemagazine. Welke dat zijn geworden, dat blijft nog even een verrassing. Het magazine komt later dit voorjaar uit.