S.V. Nieuwleusen wint topper in Zuidwolde

0
214
S.V. Nieuwleusen wint topper in Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Zaterdag 19 maart speelde koploper S.V. Nieuwleusen in Zuidwolde de topper tegen de nummer 2 ZZVV. S.V. Nieuwleusen deelde een forse dreun uit aan de titelconcurrent en won de wedstrijd met minimale cijfers: 0-1.

Op het kunstgras van sportpark Woltingeslag sloeg S.V. Nieuwleusen al in de 7e minuut toe. Tom Vasse zette met een steekpass Randy Vink alleen voor de keeper. Via keeper Jelle Verburg stuitte de bal tegen de touwen. De gasten zakten daarna wat terug en ZZVV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na een kwartier spelen kregen de Zuidwoldenaren drie corners op rij. Uit een afgeslagen corner bokste doelman Tim Hoogenkamp een indraaiend schot van Janou van Veen naar de buitenkant. De beste kans was voor Randy Vink die in de 25e minuut alleen voor de keeper opdook, nu was Verburg wel de winnaar. Daarna volgde een fase met veel strijd en niet al te best voetbal.

In de 2e helft kreeg Bas Evenboer direct al een goede kans. Hij koos ervoor om de bal breed te leggen waar zelf schieten wellicht een beter optie was geweest. S.V. Nieuwleusen kwam in de helft niet echt in de problemen. De wedstrijd was vooral meer spannend dan dat er goed gevoetbald werd. Een kwartier voor tijd hadden de oranjehemen de wedstrijd kunnen beslissen. Thomas Koobs slalomde door vier verdedigers en zette weer Randy Vink alleen voor de keeper. Jelle Verburg voorkwam met een dubbele redding het tweede doelpunt. Vlak voor tijd moest Tim Hoogenkamp voor de tweede keer deze middag redding brengen door een vrije trap van Nick Vredenburg uit het doel te tikken. S.V. Nieuwleusen verstevigde de koppositie en staat nu vier punten voor op ZZVV dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Zaterdag 26 maart om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen de nummer drie van de competitie VV Hoogeveen. Op dinsdagavond 29 maart om 20.00 uur staat de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Ommen op het programma.

Scoreverloop

7e minuut: 0-1 Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein, Niels Koets
Middenveld: Reinier Meijerink(57e min. Mark de Weerd), Gerrit Zekveld, Thomas Koobs(90e min. Stijn Hoekstra), Tom Vasse.
Voorhoede: Bas Evenvoer(88e min. Jille Brinksma), Randy Vink