USV verdient bonuspunt tegen HODO

0
193
USV verdient bonuspunt tegen HODO
Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN – Zonnige gezichten na afloop op sportpark Hulsterlanden. Eindelijk weer eens. Want na een moeizame serie slaagde USV erin niemand minder dan koploper HODO in bedwang te houden (0-0). Het puntje was verdiend. USV zat met volle overgave in de duels en bleef geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal.

Zoals verwacht hadden de gasten uit Hollandscheveld vanaf de aftrap het meeste balbezit. USV loerde intussen voortdurend op een tegenstoot. Dat leek in de 10e minuut een strafschop op te leveren toen Max Schaeffer onderuit werd gelopen door doelman Stanley Snijder. Arbiter Lemmen zag het anders. Het veldoverwicht van HODO leverde overigens niet al te veel kansen op. Sander Danes probeerde het met een lobje en een inzet van Jorn Smit werd onschadelijk gemaakt door de weer ijzersterk keepende Martijn Scheper. Daarna was USV nog een keer dicht bij een voorsprong. Jort Kouwen (17) kapte zich fraai vrij, maar de inzet van de competitiedebutant ging rakelings over. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. HODO-captain Jeffrey van Veen stond aan de basis van vrijwel elke aanval, maar achterin gaf USV geen krimp. Spits Sander Danes lag aan de ketting bij Dennis van der Veen en ook over de zijkanten zat USV er bovenop. Waardoor het USV-geloof in een goed resultaat groeide en groeide. Het dubbeltje had in de slotfase via Max Schaeffer en Jort Kouwen ook zomaar nog de USV-kant op kunnen vallen. Zover kwam het niet. Het bonuspunt geeft op de ranglijst nog weinig lucht, maar USV kan wel terugkijken op een prima start van de tweede helft van het seizoen. Zondag gaat USV op bezoek bij Protos in Steenwijksmoer. Aanvang 14.00 uur.