Informateur Roland Kip gestart met werkzaamheden

0
112
Gemeente Dalfsen

DALFSEN – Roland Kip, in het dagelijks leven directeur van stichting IZZ, is begonnen met zijn werkzaamheden als informateur. Hij heeft als opdracht om te inventariseren welke uitdagingen er in de komende jaren op de gemeente afkomen en welke politieke partijen met elkaar kunnen gaan samenwerken in een nieuw college van burgemeester en wethouders.

Kip is geen onbekende voor de gemeente Dalfsen. Ook in 2018 leidde hij de gesprekken om te komen tot een nieuwe coalitie. Naar ieders tevredenheid, zo bleek in het duidingsdebat in de raadsvergadering van 30 maart 2022. De nieuwe fractievoorzitters van de politieke partijen konden zich daarom goed vinden in het voorstel van André Schuurman namens Gemeentebelangen om opnieuw voor hem te kiezen als informateur.

Gestart met de werkzaamheden

De informateur is inmiddels met zijn werkzaamheden gestart. In een eerste verkenning spreekt hij afzonderlijk met de zes politieke partijen, met de burgemeester en met de (waarnemend) gemeentesecretaris. Het beoogde resultaat van de eerste fase is om de politiek een advies mee te geven over de belangrijkste thema’s in de komende raadsperiode en welke partijen het beste met elkaar kunnen gaan samenwerken.

Het is daarbij niet de bedoeling om over één nacht ijs te gaan. Kip: “Ik heb goed naar het debat geluisterd. Zorgvuldigheid en kwaliteit gaan voor snelheid. Natuurlijk moet niet te lang gedaan worden over het proces van formatie, maar een goed proces staat voorop”. Het eindverslag van de eerste verkenning wordt naar verwachting kort na Pasen door Roland Kip gepresenteerd. Daarna is het aan partijen om verder te onderhandelen.