Aanleg glasvezel van start in Nieuwleusen Zuid

0
218
Aanleg glasvezel van start in Nieuwleusen Zuid

NIEUWLEUSEN – Met de eerste schop in de grond werd op maandag 25 april het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in Nieuwleusen Zuid. Aannemer BAM Telecom werkt de komende weken in opdracht van Delta Fiber Netwerk aan de aanleg van het glasvezel. Hierdoor krijgen 650 huishoudens in Nieuwleusen Zuid de kans een nieuw abonnement af te sluiten voor een verbinding op het glasvezelnetwerk.

Wethouder André Schuurman: ‘Een goede internetverbinding is belangrijk, omdat we steeds meer online doen. Van bankzaken regelen en onderwijs volgen tot series streamen en thuiswerken. Ik ben erg blij dat nu ook de bewoners in Nieuwleusen Zuid de kans krijgen om voor glasvezel te kiezen. Het is een mooie stap vooruit in het verbeteren van de bereikbaarheid in onze gemeente’

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats in de Burgemeester Backxlaan, Weth.Nijboerstraat, Weth.Prinsstraat, Weth.van den Berglaan, Ds.Smitslaan, Oosterveen, Oosteinde, Westeinde, Grote Markt, Westerveen, Kon.Wilhelminalaan, Goudenregenstraat, Weth.Zonnenbergstraat, Meidoornstraat, Weth.de Boerstraat, Acaciastraat, Magnolialaan en Zuivelstraat.

Voortgang bekijken

Via een speciale website is te zien wat de voortgang van de aanleg is www.deltanetwerk.nl/gebieden/nieuwleusen-zuid-oost/. Bewoners kunnen vragen over de aanleg stellen bij de klantenservice van BAM Telecom via 085 – 047 90 62 (bereikbaar tussen 08:30 en 16:00 uur) of per e-mail naar [email protected]

Aanmelden aansluiting nog steeds mogelijk

Inwoners die zich tijdens de aanleg nog aanmelden voor de gratis huisaansluiting, kunnen hiervoor een afspraak maken met de aannemer BAM Telecom op 085 – 047 90 62 of via [email protected]. Voor het afsluiten van een internetabonnement kunnen zij terecht bij www.gavoorglasvezel.com.