Wisselend succes voor coureurs START-racing

0
137
Wisselend succes voor coureurs START-racing
Foto: JTS Fotografie

ASSEN – Zaterdag is op het TT-circuit van Assen de tweede race om het International Dutch Championship verreden. Waar vooraf nog enige twijfel was of het droog of nat zou worden op deze racedag, bleef het de hele zaterdag droog en waren de coureurs erop gebrand om een goede race te rijden.

Zaterdag 30 april hebben beide rijders nog kunnen trainen op het circuit. Hier heeft Valentino Imbrogiano ook zijn onlangs aangeschafte Yamaha R6 kunnen proberen.

Leon Stolte heeft op de training van 30 april ook stappen kunnen zetten en keek vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ook vrijdag hebben beide rijders nog een groot aantal ronden kunnen rijden tijdens de training.

In de kwalificatie op zaterdag liep het echter niet allemaal volgens plan en moest Stolte genoegen nemen met een tiende plaats terwijl Imbrogiano zich als 21e kwalificeerde.

Waar Stolte zaterdag in de race niet goed weg kwam bij de start, was het Imbrogiano die voor de eerste bocht al een zestal rijders was gepasseerd. Door de mindere start moest Stolte duelleren om de elfde-twaalfde plaats die hij dan wel als elfde afsloot. “Met deze plaats was Leon absoluut niet tevreden. Het begon al met een dramatische start, er zat te veel onrust in de motor bij het wegrijden en daardoor mistte ik ook de aansluiting met de jongens voor me. Waar ik nu sta daar hoor ik niet,” aldus een teleurgestelde Stolte.

Imbrogiano daarentegen was blij met zijn tweede optreden in een Supersport race. Na zijn goede start streed hij lang mee om de 13e positie, maar moest deze strijd door een schakelfout staken. Hij finishte dus uiteindelijk als 14e. De rijder uit was blij met zijn overstap naar de Yamaha, “Hij stuurt veel soepeler en is een stuk sneller. Nu moet ik zelf nog meer kracht krijgen.”

De volgende race is het kampioenschap wordt op 21 mei verreden, ook op het TT-circuit van Assen.