USV 2 kampioen

0
134
USV 2 kampioen
Foto: USV

NIEUWLEUSEN – Voor een talrijk publiek zette USV 2 zondagmorgen de kroon op het seizoen. De enig overgebleven concurrent Pesse 2 werd met ruime cijfers geklopt (5-1).    

De wedstrijd begon met enige vertraging omdat de gasten uit Drenthe de kledingtas waren vergeten. Een compleet reservetenue uit de kast bij USV bracht uitkomst. In de eerste helft was het duel nog redelijk in evenwicht. Toch ging de ploeg van succesvolle trainer/coach Kay Huzen met een voorsprong de rust in dankzij een vrije trap van Wessel ten Brinke (1-0).

Na de onderbreking nam USV snel afstand. In de 50e minuut rondde Tim Bouwman een voorzet van rechts fraai met het hoofd af (2-0). Nog geen 5 minuten later was het weer raak. En hoe. Ron Meijerink had een weergaloze lob in huis, waarna de champagne uit de koelkast kon. Toch richtte Pesse zich nog een keer op. Het werd 3-1 en even later werd ook nog een penalty geclaimd wegens hands. Vergeefs. Benjamin Balint en Sjors Poppema zorgden in de slotfase voor de 5-1 eindstand en was het tijd voor feest.

Bloemen werden uitgereikt terwijl de Supportersvereniging speciale kampioensshirts had geregeld. Daarna zat op het zonnige terras de stemming er goed in. En die werd alleen maar beter toen feestzanger Marco ten Kate met zijn microfoon het podium betrad.