S.V. Nieuwleusen JO11-1 Kampioen Hoofdklasse

0
22
S.V. Nieuwleusen JO11-1 Kampioen Hoofdklasse
Op de foto: Bovenste rij :Tom Huizingh (leider), Roy Bollemaat (Trainer/coach), Lennard de Weerd (trainer/coach) Middelste rij: Kyan Hoeve, Jayden ter Bruggen, Mart Bijker, Gijsbert Brinkman Onderste rij : Swen Visscher, Stijn Schuurman, Robin Schuurman, Floris Tinholt

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen JO11-1 is kampioen in de Hoofdklasse geworden. Het seizoen dat uit 4e competities/fases bestond begon stroef. In de 1e fase werd er maar eenmaal van de vijf wedstrijden gewonnen en had het team grote moeite met de sterkere tegenstanders als Rohda Raalte, USV en  De Zweef.  In de winterstop werd er flink doorgetraind en kwamen de jongens sterker uit de startblokken. In de 3e fase werden van de 5 wedstrijden er 4 gewonnen en slechts eenmaal verloren van HHC waarmee het team op de 1e positie eindigde. In de laatste 4e fase kwamen we opnieuw de sterkere tegenstanders van dit jaar tegen, zoals Rohda, De Zweef en HHC. Een goede graadmeter om te zien wat de progressie was geweest en waren er 7 wedstrijden te spelen.

In deze laatste fase bleef het team ongeslagen met zesmaal winst en eenmaal gelijk. De eerste wedstrijd werd een 6-5 overwinning op DETO JO11-1. Hierop volgde een overtuigende 6-1 overwinning op Hellendoorn. De 3e wedstrijd tegen het sterke Rohda Raalte werd door super hard werken omgezet in een 4-5 overwinning en ook van HHC en Dedemsvaart werd gewonnen met respectievelijk 3-11 en 4-2.

Zaterdag 21 mei stond de kampioenswedstrijd op het programma, uit tegen het eveneens sterke De Zweef JO11-1.  Bij winst van Nieuwleusen was het team niet meer in te halen en mocht zich dan kampioen noemen. De wedstrijd was met recht een kampioenswedstrijd waarbij De Zweef al snel op 2-0 voorsprong kwam.
De jongens van Nieuwleusen zetten een tandje erbij en wisten ze terug te knokken tot 4-4. Het was Nieuwleusen die aan het langste eind trokken en de comeback in deze leuke en spannende wedstrijd uit te bouwen naar een 4-6 winst.
Bij terugkomst op ’t Klaverblad werden de jongens opgewacht door de feestende ouders en werd er afsluitend gesmuld van de patat in het clubhuis. Afgelopen zaterdag werd het team officieel gehuldigd met muziek, medailles en natuurlijk de kampioensfoto!