Talenthus Agnieten College en Regionaal Techniek Centrum Installatie-techniek gaan samenwerken

0
25
Talenthus Agnieten College en Regionaal Techniek Centrum Installatie-techniek gaan samenwerken

NIEUWLEUSEN – Het Regionaal Techniek Centrum(RTC) en het Talentenhus van het Agnieten College hebben afgesproken om in het nu startend schooljaar 2022-2023 te gaan samenwerken. Het Talenthus werkt al sinds twee jaar samen met RTC Bouw in Nieuwleusen. Nu ook de opleiding RTC Installatietechniek naar Nieuwleusen is gekomen ziet het Talenthus van het Agnieten College nieuwe, en meer, mogelijkheden voor de leerlingen.  “ Allereerst om ervaring op te doen en te kijken, en te ontdekken, wat we voor elkaar kunnen betekenen” noemt coördinator Talenthus Mink de Vries. 

De ervaringen met RTC Bouw zijn daarbij een positieve graadmeter. Nog nooit zijn er zoveel eindexamenleerlingen TL geweest die direct doorstromen naar RTC Bouw, mede vanwege de ervaring die ze tijdens de Talenthus uren (Keuzewerktijd) hebben opgedaan bij RTC Bouw.

Het is de bedoeling dat RTC Installatietechniek en RTC Bouw, na de zomervakantie, een presentatie geven op het Agnieten College, en dat de leerlingen worden uitgenodigd om bij het RTC Nieuwleusen te komen kijken.

De opleiding RTC Installatietechniek biedt twee opleidingen aan op verschillende niveaus, nl. de opleiding Elektrotechnische Installaties, en de opleiding Werktuigkundige Installaties.

Het Talenthus van het Agnieten College hoopt met deze samenwerking de leerlingen, van 12 jaar tot 17 jaar, de mogelijkheid te bieden om te kunnen ontdekken of de Installatietechniek iets voor hen is, of ze er geschikt voor zijn en talent voor hebben.