Leon Stolte met wildcard naar het IDM in augustus

0
22
Leon Stolte meet wild-card naar het IDM in augustus
Foto: JTS Fotografie

NIEUWLEUSEN – Leon Stolte maakt op 13 en 14 augustus een uitstapje naar de IDM races die op het TT-circuit worden gehouden. 

Deze jaarlijkse IDM race op het Drentse circuit, met veel Nederlandse coureurs, trekt veel belangstelling. Het IDM wordt door veel coureurs gezien als een stap hoger dan de Nederlandse IDC races.

Berry Klein voorzitter van START-racing over de deelname: “Het was een grote wens van Leon om deel te nemen aan het IDM. De afgelopen jaren ging dat wat moeilijk in verband met corona. Dit jaar hebben we gelukkig wel de mogelijkheid om in te schrijven. START wil Leon een kans geven zich op een hoger niveau te laten zien. Met wat extra inbreng van sponsoren van START en Leon hebben we de deelname kunnen regelen.”

Leon Stolte over het IDM

“Het verschil tussen het IDC en IDM is, dat het IDM van een veel hoger niveau is. Dit wordt mijn eerste IDM, ik heb er enorm veel zin in. Mijn insteek is vooral om veel te leren, aangezien ik nog maar drie jaar race ervaring heb. Mijn streven is wel om in de toekomst richting het IDM te kunnen gaan. Dit alles zal grotendeels afhankelijk zijn van budget en progressie.”

Maar liefst zeven vaste Nederlandse rijders strijden mee in dit Duitse kampioenschap in de Supersport klasse, waaronder Rick Dunnik uit Staphorst.

Naast Leon Stolet geven nog twee oud START coureurs acte de présence. Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch komen uit in de SBK klasse van het IDM. Dalfsenaar Loris Veneman strijdt mee om de podiumplaatsen in de Northern Talent Cup. Deze cup zal in Assen ook twee wedstrijden rijden.