Leon Stolte verbetert zijn persoonlijk snelste rondetijd op Assen met ruin 1 seconde

0
14
Leon Stolte verbetert zijn persoonlijk snelste rondetijd op Assen met ruin 1 seconde
Foto: JTS Fotografie

NIEUWLEUSEN – Na een zwaar en erg warm IDM weekend was het dit weekend een super IDC race weekend voor Leon Stolte. Vorige week was het vooral veel ervaring opdoen in een snel veld om het Duitse kampioenschap. Dit weekend waren er twee races waarvoor Stolte zich vrijdag na één training al moest kwalificeren. De vrijdag verliep nog niet helemaal naar wens met een kwalificatie op de negende plaats.

Zaterdag kon er nog een keer gereden worden in een vrije training alvorens de race van start ging. Dit ging al veel beter dan vrijdag. Het werd een mooie constante race met rondetijden in de 1.45. “Ik had een achtste plaats, maar qua rondetijden top”, kijkt Stolte terug op deze race.

Ook op zondag kon er nog tweemaal gereden worden in een trainingssessie voordat de tweede race van start ging. De start ging goed en het werd een mooi duel om de plaatsen vier tot en met acht. De rondetijden fluctueerden wel wat meer dan zaterdag, dat had ook te maken met de achterblijvers die voorbijgestoken moesten worden, het was namelijk een gecombineerde race met de langzamere pro-class600.

In de derde ronde had Stolte daar nog geen last van en snelde hij op zijn Yamaha R6 naar een nieuw persoonlijk ronde record in 1.44.8, het stond op 1.46.1.  “Iets om best wel tevreden over te zijn”, lacht Stolte na afloop.

Na twee weekenden race is het nu een maand wachten, de volgende race is op 24 september en de twee afsluitende races zijn op 8 oktober.