NIEUWLEUSEN – De oefenwedstijd tegen ZAC werd zaterdag met 1-2 verloren. ZAC dat uitkomt in de 2e klasse werd opgericht in 1893 en is daarmee één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. In de 1e helft had S.V. Nieuwleusen een licht veldoverwicht maar echte grote kansen leverde dit niet op. Bij aanvang van de 2e helft voerde de thuisclub om maar liefst zeven posities een wissel door.

(Advertentie)

Ook in het begin van de 2e helft had S.V. Nieuwleusen een overwicht, maar creëerde weinig kansen. In de laatste kwartier van de wedstrijd trokken de gasten uit Zwolle de wedstrijd naar zicht toe. Ze kregen 2 goede kansen die er niet in gingen. maar de 3e was wel raak: 0-1. En minuut later was het alweer gelijk,  Jille Brinksma knalde de bal snoeihard achter de keeper. Weer een minuut later haalde Jille opnieuw hard uit maar nu kon de keeper het schot wel pareren. Uit een hoekschop werd de winnende treffer binnengekopt.

Dinsdag 23 augustus begint het Tempelman Toernooi. S.V. Nieuwleusen speelt dan tegen Olympia’28. Let op: de wedstrijd begint om 20.00 uur.