NIEUWLEUSEN – Het traditionele Tempelman Toernooi is gewonnen door thuisploeg S.V. Nieuwleusen.

Dinsdagavond 23 augustus werd door S.V. Nieuwleusen de wedstrijd tegen Olympia´28  met 5-1 gewonnen. A.S.C’62 wist met maar liefst 5-0 van FC Ommen te winnen. Zaterdag 27 augustus won S.V. Nieuwleusen op het hoofdveld met 4-1 van FC Ommen en A.S.C. 62  met  2-1 van Olympia´28.

Zaterdagmiddag 27 augustus zette S.V. Nieuwleusen tegenstander FC Ommen gelijk onder druk. Toch duurde het nog tot de 26e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Na een steekbal van Thomas Koobsscoorde Randy Vink beheerst. Twee minuten later maakte Roy Bollemaat 2-0 uit een strafschop. Na de rust in de 54e ste minuut maakte Jille Brinksma 3-0 na wederom aangeven van Thomas Koobs. Pas in de 76e ste minuut kon FC Ommen iets terug doen en Jesse de Lange maakte 3-1. Het slotakkoord kwam van Leon de Raad 4-1 na een geweldige aanval over vele schijven.

Op veld twee had jubilaris ASC ’62 het eerst moeilijk met Olympia’28. Door een doelpunt van Ruben Willems kwam het in de eerste helft zelfs achter met 0-1. Na de rust zorgden Mathhijs van Gelder en Erik Bos voor de 2-1 overwinning voor ASC’62.

Dinsdagavond kwam S.V. Nieuwleusen op veld 2 al in de 2e minuut op een 1-0 voorsprong door een  penalty van Reinier Meijerink. Randy Vink verdubbelde in die 1e helft de score. In de 2e helft benutte Patrick Reuvekamp een makkelijk gegeven penalty: 2-1. S.V. Nieuwleusen was de hele wedstrijd de betere ploeg. Randy Vink, Bas Evenboer en Thomas Koobs waren in de 2e helft de doelpuntenmakers voor de oranjehemden.

Op het kunstgrasveld kwam ASC’62 tegen FC Ommen in de 1e helft op een 1-0 voorsprong door een prachtig afstandsschot van Neloy Haroun. Dit was ook de ruststand.  In de 2e helft werd er maar liefst 4 keer gescoord oor de blauw-witten. Gescoord werd er door Ruben Zielman, Tom Pierik, Erik Bos(penalty) en Mas Wolters.

De eindstand

1. S.V. Nieuwleusen           2-10(9-2)
  2. A.S.C’62                        2-10(7-1)
  3. Olympia´28                  2- 2(2-7)
  4. FC Ommen                    2- 1(1-9)

De puntenverdeling is als volgt

3 punten voor een gewonnen wedstrijd
1 punten voor een gelijkspel
0 punt bij verlies
1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd.

Het toernooi werd gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.

A.s. zaterdag 3 september om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen voor de beker in Zwolle  tegen ZAC.