Maak 4 september een muzikaal uitje door de gemeente Dalfsen

0
32
Maak 4 september een muzikaal uitje door de gemeente Dalfsen
Foto: Johan Bokma

DALFSEN – Op zondagmiddag 4 september zijn er in 21 tuinen in de gemeente Dalfsen muzikale optredens. Vanaf 14.00 uur tot 17.45 uur staat er in elke tuin een muzikale act, die driemaal een optreden van 45 minuten verzorgt. In de pauzes tussen de optredens kunnen bezoekers zich verplaatsen naar een andere tuin om daar te genieten van een totaal ander optreden.

Er zijn o.a. optredens van een singer songwriter, pop- en rockkoor, harpiste, brassband, troubadour en een blues rockband. Kortom een hele brede variëteit aan muziekstijlen. Geniet van Americana muziek, top 2000 covers, Ierse Folk muziek of luister aan het water naar de klanken van een harp. Het Pop- en Rock koor wat nabij Oudleusen optreedt heeft als motto “zingend het leven door” en dat doen ze met muziek van Abba tot U2.

De organisatie is er trots op dat meer dan de helft van de acts uit de gemeente komt en daarnaast nog een aantal acts die een binding hebben met de gemeente. 

Er zijn optredens in acht tuinen in Nieuwleusen, zeven in Dalfsen/Ankum/Marshoek, drie in Oudleusen en drie nabij Lemelerveld. De tuinen zijn allemaal mooi gesitueerd. De eigenaren doen er alles aan om de tuin om te toveren tot een sfeervol buiten theater, om het zo samen met de muzikanten tot een succes te maken.

De acts die optreden zullen drie gelijke optredens verzorgen van 45 minuten. De eerste sessie begint in elke tuin om 14.00 uur tot 14.45 uur, een tweede sessie begint om 15.30 tot 16.15 uur. De laatst klanken klinken tussen 17.00 en 17.45 uur. Bezoekers hebben dus volop tijd om zich in de pauze naar een andere tuin te begeven. Men kan zich per fiets verplaatsen, maar bij de meeste tuinen is ook voldoende parkeergelegenheid om met een ander voertuig aan te komen. Vooraf reserveren hoeft niet maar mag wel. De organisatie hoopt op mooi weer zodat veel toevallig langs rijdende passanten even aankomen en daarna meer tuinen gaan bezoeken.

Bekijk het repertoire van de acts en complete adressen op https://muziekindetuin-dalfsen.nl, hier kan ook een reservering gemaakt worden. Voor de laatste informatie check de facebookpagina: muziekintuin-dalfsen.