DALFSEN – Op dinsdag 13 september organiseert de gemeente Dalfsen van 14.30 – 17.00 uur een bijeenkomst met als thema Biodiversiteit. Een belangrijk onderwerp waar de gemeente samen met ‘groene’ organisaties, inwoners, agrariërs, bedrijven en geïnteresseerden verder aan wil bouwen. Dit gebeurt door kennis te delen, elkaar te inspireren en zo het Groene Netwerk uit te breiden. Hiermee is de gemeente aanjager voor het thema Biodiversiteit in de breedste zin van het woord. Geïnteresseerden die de bijeenkomst in de werkschuur van Havezate Den Berg in Dalfsen willen bijwonen, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar openbareruimte@dalfsen.nl.

(Advertentie)

Wethouder Ruud van Leeuwen doet een oproep aan haar inwoners, agrariërs en bedrijven. “De groene organisaties zijn bij het voortraject, om te komen tot een beleidsplan, al goed vertegenwoordigd en de eerste aanmeldingen voor deze bijeenkomst zijn al binnen. Wel zijn we nog op zoek naar inwoners, agrariërs en bedrijven die met hun kennis en kunde een welkome aanvulling zijn voor het groene netwerk. Ik nodig u dan ook van harte uit om u voor deze bijeenkomst aan te melden.”

Programma

Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:

14.00 – 14.30 uur          Inloop
14.30 – 14.40 uur          Welkom door Wethouder Ruud van Leeuwen
14.40 – 15.00 uur          Inspirerende presentaties (o.a. Vlinderstichting)
15.30 – 15.45 uur          Pauze
15.45 – 16.15 uur          1e ronde sessie vervolgstappen
16.15 – 16.45 uur          2e ronde sessie vervolgstappen
16.45 – 17.00 uur          Afronding
17.00 uur                     Napraten / borrel

Inzien en reageren op beleidsplan

De eerste stappen voor het Groene Netwerk zijn gezet bij de het opstellen van het concept Beleidsplan Biodiversiteit. Deze is te raadplegen op www.dalfsen.nl/biodiversiteit. Op deze pagina staat ook een formulier waarmee een reactie op het beleid gegeven kan worden.

Het beleidsplan kent een vijftal speerpunten. Deze speerpunten worden in de toekomst samen met ‘groene’ organisaties, inwoners, agrariërs en bedrijven verder uitgewerkt en uitgebreid:

  1. Groenstructuren en landschap
  2. Ecologisch (maai)beheer van de bermen
  3. Eikenprocessierups beheersing
  4. Invasieve exoten beheersing
  5. Snippergroen
Share.
Exit mobile version