Pover USV verliest van RKO

0
8
Pover USV verliest van RKO

NIEUWLEUSEN – Al na 30 tellen had Wouter Smudde USV een flitsende start van het bekertoernooi kunnen bezorgen. Na een knappe aanval vanaf de aftrap strandde hij op RKO-doelman Jurjen van der Wal. Het duel bleef daarna lang in evenwicht. Thijmen Stegeman kwam een teenlengte tekort voor de openingstreffer, maar het laatste kwartier voor rust was volledig voor RKO. Doelman Frank Kooiker onderscheidde zich met tal van knappe reddingen. Met vrijwel de laatste actie in het eerste bedrijf kwamen de gasten toch op voorsprong. Wel een tikje gelukkig omdat de inzet van Wessel Scheepers van richting werd veranderd (0-1).

Ondanks een aantal verse krachten moest USV na het pauzedrankje al snel de 0-2 incasseren. Een mooie aanval van de gasten werd in de 49e minuut fraai afgerond door Ate Keurentjes. Ook daarna hadden de gasten het betere van het spel. Balvaster, meer inhoud, meer ideeën. De na een uur ingevallen Max Lindeboom zorgde voor meer elan bij USV. Het was dan ook geen toeval dat het aanvallende talent vlak voor tijd de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam (1-2). Sein voor USV om aan te zetten voor een slotoffensief. Diep in blessuretijd had de tiener ook nog de kans op de gelijkmaker. Maar het duel eindigde zoals het begon: met een redding van Van der Wal.

Zondag vervolgt USV het bekertoernooi in en tegen Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Hulsebosch.