DWINGELOO – De oefen- en bekerwedstrijden tot nu toe verliepen wat bleekjes. Maar zondag in het cupduel bij Dwingeloo kreeg USV duidelijk meer kleur op de wangen.

USV op valreep langszij bij Dwingeloo

Het eerste kwartier leverde over en weer wat kleine kansjes op. In de 19e minuut kwam USV op voorsprong. Niek Hamers ontfutselde een verdediger de bal en rondde overtuigend af met buitenkant rechts (0-1). Na ruim een half uur deed Dwingeloo wat terug. Gert Barelds draaide zich knap vrij en schoot raak in de verre hoek (1-1). Dat was ook de ruststand.

Vanaf de aftrap pakte Dwingeloo het initiatief. In de 50e minuut was de afvallende bal voor Guus Huisman. Zijn schot verdween onhoudbaar voor keeper Martijn Scheper in de bovenhoek (2-1). De 3e klasser wilde meteen doordrukken, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Frank Kuiper zette met een slim passje Dennis van der Veen alleen voor sluitpost Erwin Hof. Die was kansloos op het lepe wippertje van de centrumverdediger (2-2). Direct leek de thuisclub de marge te herstellen, maar oog in oog met een aanvaller kwam Martijn Scheper als winnaar uit de strijd. In de 63e minuut was het toch raak. Niek Ekkelenkamp onderbrak een aanval van Dwingeloo, maar daardoor caramboleerde de bal ongelukkig in eigen doel (3-2).

De slotfase was voor USV. Dwingeloo werd op eigen helft teruggedrukt en kwam er nog maar sporadisch uit. In minuut 90+3 kreeg USV loon naar werken. Julian Brinkman werd onderuitgehaald, waarna de toegekende strafschop onberispelijk werd benut door Frank Kuiper (3-3). Slechts een paar tellen later klonk het eindsignaal.

Ondanks het verdienstelijke puntje is USV uitgeschakeld voor de volgende ronde van het bekertoernooi. RKO won thuis met ruime cijfers van De Blesse en is voor USV niet meer te achterhalen. Tegen hetzelfde De Blesse speelt USV zondag de laatste bekerwedstrijd. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Dinsdagavond wordt er in eigen huis eerst nog geoefend tegen sc Emmeloord. Aanvang 20.00 uur.