EMMELOORD – Ondanks de 0-1 nederlaag tegen zondag 2e-klasser SC Emmeloord bood het net als afgelopen zondag tegen Dwingeloo (3-3) vertoonde spel het nodige perspectief voor het team van USV-coach Mathijs van Faassen.

De Emmeloorders kwamen met technisch en gevarieerd spel sterk uit de startblokken. De verdediging van USV moest onder leiding van laatste man Dennis van der Veen en doelman Martijn Scheper dan ook een aantal keer handelend optreden. Gaandeweg de eerste helft kreeg USV meer spelaandeel en maakte het de defensie van Emmeloord knap lastig. Max Schaeffer was nog het dichtst bij de openingstreffer maar zijn schot belandde op de Emmeloorder paal. Vlak voor rust leek Emmeloord door spits Luca Apeldoorn op voorsprong te komen maar arbiter Marco Meeuwissen keurde het doelpunt vanwege vermeend buitenspel af.

Met een groot aantal jonge en frisse krachten liet een energiek USV zich ook in de tweede helft de kaas niet van het brood eten. Het spel golfde op en neer maar beide teams waren voor het doel niet in staat de trekker definitief over te halen. Emmeloord mocht zich uiteindelijk de meest gelukkige prijzen toen scheidsrechter Meeuwissen in de 90e minuut het spel, na een overtreding op een USV’er, door liet gaan en Luca Apeldoorn de 0-1 kon binnenschieten.

Zondag staat voor USV de bekerwedstrijd tegen De Blesse op het programma. Op 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.