Jubilarissen gehuldigd tijdens jubileumweekend S.V. Nieuwleusen

0
23
Jubilarissen gehuldigd tijdens jubileumweekend S.V. Nieuwleusen
Op de foto v.l.n.r.: Burgemeester Erica van Lente, Anton Tempelman, Bé Harke, Klaas Dunnink en Erwin van Leussen

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen kijkt terug op een fantastisch jubileumweekend met mooi weer en heel veel bezoekers. Op vrijdagavond 9 september werden de jubilarissen die aanwezig waren, gehuldigd voor hun 25,40, 50, 60 en 65 jaar lidmaatschap van de vereniging. Dit waren er 45.

Op zaterdag 10 september werd de traditionele open dag gehouden. De drie jubilarissen Klaas Dunnink, Bé Harke en Anton Tempelman, die al sinds de oprichting(1-8-1957) lid zijn van S.V. Nieuwleusen, werden door voorzitter Erwin van Leussen gehuldigd. “Wij hebben binnen onze vereniging 3 fantastische mensen die net zo lang lid zijn als de vereniging bestaat, hoe uniek is dat. Op het moment dat de vereniging is opgericht, lid worden en nog steeds in levende lijve lid zijn” aldus Erwin. Burgemeester Erica van Lente was aanwezig om de jubilarissen en S.V. Nieuwleusen te feliciteren. 

Jubilarissen 65 Jaar

Klaas Dunnink 

Klaas voetbalde al in Zwolle toen S.V. Nieuwleusen werd opgericht, maar werd direct lid toen S.V. Nieuwleusen startte. Hij was jaren een dragende kracht van ons 1e elftal en speelde in totaal 250 wedstrijden voor onze hoofdmacht. Klaas hield van een stevige pot voetbal en speelde later in de lagere senioren. Hij was scheidsrechter, elftalleider bij de senioren en diverse malen bestuurslid van onze club. Financiën ware zijn specialiteit. Klaas komt nog regelmatig op ons sportpark om voetbal kijken.

Bé Harke

In de beginjaren van de vereniging was Bé actief als voetballer. Daarna vele jaren als jeugdleider actief waarbij hij de jeugd fanatiek aanmoedigde. Daarna was Bé actief bij de onderhoudscommissie. Hij is altijd aanwezig als supporter bij uit- en thuis wedstrijden. Momenteel is hij elke vrijdag aanwezig om koffie te zetten voor de vrijwilligers. Zijn clubliefde is groot, zelfs als zijn zuster vanuit Texel overkomt, kan er niets wijken voor de voetbal op zaterdagmiddag.

Anton Tempelman

Anton werd direct jeugdlid na de oprichting en werd met het eerste jeugdteam kampioen. Hij heeft jaren in het eerste elftal gespeeld, soms in de spits, maar meestal als pittige verdediger. Hij speelde in totaal 176 wedstrijden en maakte 33 doelpunten. Anton is jarenlang hoofdsponsor geweest van de selectieteams met zijn aannemersbedrijf. Hij is nu nog samen met zijn zoon Marcel sponsor van het Tempelmantoernooi. Anton is o.a. betrokken geweest bij de bouw van ons mooie nieuwe clubhuis.