NIEUWLEUSEN WEATHER

NIEUWLEUSEN – In de seizoensouverture tegen Kraggenburg pakte USV meteen het initiatief. Grote kansen leverde dat vooralsnog niet op.

(Advertentie)
    USV start met driepunter tegen Kraggenburg

Halverwege de eerste helft kwam daar verandering in. Een schot van Bas Chierandjoe werd door doelman Gert Jan Wals knap uit de benedenhoek getikt. Even later was de watervlugge Kraggenburg aanvaller Robert Olczyk voor het eerst dreigend. Waarna aan de overkant Bas Chierandjoe zijn inzet hoog over zag gaan. Na ruim een half uur lag het spel een tijdje stil door blessures aan USV kant. Niek Ekkelenkamp kon door, maar Brian Grooters werd met een tulband afgevoerd. In de 40e minuut was daar die wonderschone aanval van USV over de linkerkant. Wingback Julian Brinkman bracht spits Ian Vlierman in stelling. Die kreeg even de ruimte en legde aan voor een fantastische streep in de bovenhoek (1-0). Dezelfde Ian Vlierman bood direct na rust Bas Chierandjoe een fraaie schietkans, maar de middenvelder mikte opnieuw te hoog. Zo bleef het verschil minimaal en begonnen de gasten steeds meer druk te zetten. USV kwam er maar mondjesmaat  onderuit. Toch leverde het offensief van de gasten niet heel veel gevaar op. Achterin bij USV heerste Dennis van der Veen in de lucht terwijl doelman Martijn Scheper attent bleef. Met Wouter Smudde en debutant Mark Boerman in de slotfase voorop, kreeg USV fris elan en meerdere kansen om de wedstrijd in het slot te draaien. Gescoord werd er niet meer. Zo bleef het bij een zeker verdiende, maar toch wat benauwde 1-0 overwinning voor USV.

Zondag gaat USV op bezoek bij IJhorst. Op het fraai gelegen sportpark aan de Van Wijngaardenstraat wordt om 14.00 uur afgetrapt.