Zwarte Dennen Cross levert 1000 euro op voor Belevingspad

0
34
Zwarte Dennen Cross levert 1000 euro op voor Belevingspad

STAPHORST – De Zwarte Dennen Cross die in november vorig jaar georganiseerd werd in het Staphorster staatsbos heeft niet alleen sportieve prestaties opgeleverd.

Al voor de 15e keer organiseerde Bos Bedden Loopgroep AG ’85 deze crossloop. Een gedeelte van de opbrengst was bestemd voor het renovatie van het Belevingspad. Ook konden voorinschrijvers een extra bedrag doneren.

Het Belevingspad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, een blote-voetenpad, een waterpomp, een insectenhotel en houtsculpturen van verschillende dieren.

Onlangs heeft de organisatie van de Zwarte Dennen Cross twee cheques van € 500,- overhandigd aan boswachter Nico Arkes. Door de corona-perikelen was de cheque van 2019 ook nog niet overhandigd. De boswachter was heel blij met dit geldbedrag dat aangewend zal worden om het Belevingspad verder te renoveren. Zo staat er bijvoorbeeld nog een muziekhut en een kabelbaan op het verlanglijstje.

Op zaterdag 19 november organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de zestiende editie van de Zwarte Dennen Cross. Ook dan zal een gedeelte van de opbrengst ten goede komen aan de renovatie van het Belevingspad. Een extra reden om mee te doen dus! De inschrijving is inmiddels geopend. Meer info is terug te vinden op www.ag85.nl.